Baskan Büyükkiliç'tan 'Bünyan' Zirvesi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Bünyan Belediye Baskani Selahattin Metin ve kurmaylari ile birlikte Bünyan’da yapilacak çalismalarla ilgili degerlendirme toplantisi yapti. Baskan Büyükkiliç, sel felaketinin yaralarini saracaklarini kaydederek, “Hasar gören vatandaslarimizin zararlarinin giderilmesi yönünde de gerekli çalismalar yapilacak” dedi.

Baskan Büyükkiliç'tan 'Bünyan' Zirvesi
Kenti 16 ilçesi ile bir bütün olarak kucaklayan ve her ilçeye Büyüksehir Belediyesi’nin imkânlarini aktarmaya özen gösteren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, sik sik ilçe belediye baskanlari ile yatirim ve degerlendirme toplantilari yaparak kirsali ihya etmeye ayri bir gayret gösteriyor.

Bu kapsamda, geçtigimiz günlerde asiri yagislar sonrasi olusan sel felaketinden etkilenen Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi için Büyüksehir’in tüm imkânlarini sefer eden Baskan Büyükkiliç, Bünyan Belediye Baskani Selahattin Metin ve kurmaylari ile ‘Bünyan Zirvesi’ gerçeklestirdi.

Toplantiya Büyükkiliç’in yani sira Bünyan Belediye Baskani Selahattin Metin, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardimcilari Ali Hasdal ve Mustafa Türkmen, Kayseri Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürü Yavuz Çagan, Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Daire Baskani Duran Safranti, Kirsal Hizmetler Daire Baskani Nurettin Kocabay, KCETAS Dagitim Varliklari ve Sebeke Isletme Direktörü Sevket Tas ile müdürler katildi.



Bünyan’a yapilacak çalismalarla ilgili yapilan degerlendirme toplantisinda açiklamalarda bulunan Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Bünyan’imizin çok degerli Belediye Baskani Selahattin Metin kardesimize hos geldin diyorum. Gerçekten seçildigi günden beri Bünyan için gece gündüz demeden kosturan ve Büyüksehir Belediyemizle ve mesai arkadaslarimla uyum içerisinde çalisan bir baskanimiz. Son günlerde de malumunuz Güllüce’de olan sel felaketi nedeniyle bir acimiz oldu, canimiz yandi, Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailesine bas sagligi temenni ediyoruz” seklinde konustu.

Büyükkiliç, sel felaketinin yasandigi bölgede canla basla çalisan herkese tesekkür ederek, “O süreç içerisinde çalismalara katki saglayan tüm kurum ve kuruluslarimiza, degerli Valimize, çok degerli Genel Baskan Vekilimiz Mustafa Elitas Bey’e, Hulusi Akar Pasamiza, il baskanimiza ve diger milletvekillerimize her birine ayri ayri tesekkür ediyoruz” dedi.



“Amacimiz Yaralari Sarmak”

Amaçlarinin yaralari sarmak oldugunu vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Amacimiz yaralari sarmak. O manada da kurum ve kuruluslarimiz yaralari sarma yönünde suanda gece demeden gündüz demeden haril haril çalisiyor ve en kisa zamanda oradaki sikintilari giderecek. Ilgili kurumlarin da yaptigi tespitler dogrultusunda hasar gören vatandaslarimizin zararlarinin giderilmesi yönünde de gerekli çalismalar yapilacak. Bunlardan hiç kimsenin süphesi olmasin” diye konustu.



“Bünyan’imizin Güzel Insanlarina Layik Olma Yönünde Gayret Gösterecegimizi de Ifade Ediyoruz”

Büyükkiliç, Bünyan ve mahallelerine yapilacak çalismalarla ilgili degerlendirme toplantisi yaptiklarini belirterek, sunlari söyledi:

“Bunun disinda degerli baskanimiz da zaten sürekli ekibimizle iç içe. Bünyan’imiz ve mahallelerine yapilacak çalismalarla ilgili degerlendirme toplantisi yaptik. Burada ilgili birimlerimiz hem yaptiklarini hem yapacaklarini paylasti. Baskanimizin yeni talepleri varsa not aldik. El ele vermek suretiyle kenetlenerek, bizi seven, seçen, güvenen Bünyan’imizin güzel insanlarina layik olma yönünde gayret gösterecegimizi de ifade ediyoruz. Degerli baskanimiza hos geldiniz diyor, ekibimi yaptiklari fedakârca çalismalardan dolayi tebrik ediyor, baskanimizin ekibinin de uyum içerisinde bizlerle çalismalara imkân vermesinden dolayi ayrica tesekkür ediyoruz.”

Baskan Büyükkiliç ve Ekibine Baskan Metin’den Tesekkür

Bünyan Belediye Baskani Selahattin Metin ise yaptigi konusmada, havanin yagisli oldugunu gördükleri için söz konusu sel felaketinin yasandigi saatler içerisinde ekipleri hazir tuttuklarini ifade ederek, meydana gelen sel felaketinde Bünyan Belediyesi ekiplerinin 20 dakikada, Kayseri Büyüksehir Belediyesi ekiplerinin ise 40 dakika içerisinde sel bölgesine intikal ettiklerini, kapanan yollari açmaya koyuldugunu ve sele müdahale ettiklerini vurguladi.

Bünyan Belediye Baskani Metin, “20 dakika içerisinde Bünyan Belediyesi ekipleri, 40 dakika içerisinde de Kayseri’den geliyorlar Büyüksehir’imiz sel bölgesinde. Elhamdülillah 1 saat içerisinde oradaki kapanan yolumuzu açtik. Desteklerinden dolayi basta Sayin Kayseri Valimize, Hulusi Akar Pasamiza, Mustafa Elitas Baskanima, diger milletvekillerimize, Büyüksehir Belediye Baskanimiza, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskan Yardimcimiz, Kayseri Milletvekilimiz Ismail Özdemir Bey’e, Milletvekilimiz Baki Ersoy Bey’e, hepinize çok tesekkür ediyorum. Her olayda, Güllüce’deki sel felaketi degil, her olayda bizi yalniz birakmayan Büyüksehir Belediye Baskanimiza, Büyüksehir Belediyesi çalisani arkadaslarimiza desteklerinden dolayi çok tesekkür ediyorum. Allah razi olsun” ifadelerinde bulundu.

Yaralarin birlik, beraberlik içerisinde sarilacagina olan inancini dile getiren Metin, “Dün itibariyle hemen bütün ekiplerimiz orada çalismalara basladi.

En kisa zamanda oradaki yaralarin birlik, beraberlik içerisinde sarilacagina inaniyorum, güveniyorum. Verdiginiz desteklerden dolayi tesekkür ediyorum. Allah razi olsun. Cenab-i Allah bir daha bu acilari bizlere göstermesin insallah” diye konustu.

Toplantida, sel felaketinden etkilenen Güllüce Mahallesi basta olmak üzere Bünyan ilçesinde yapilacak çalismalar masaya yatirildi.
Kaynak: İHA