SANKO Holding, 5'Inci Kez TEKNOFEST'in Ana Sponsoru Oldu

Türkiye’nin teknoloji hamlesini güçlendirmek için gençlerin yenilikçi fikirlerini destekleyen SANKO Holding, bu yil bir kez daha TEKNOFEST’in ana sponsorlari arasinda yer aliyor.

SANKO Holding, 5'Inci Kez TEKNOFEST'in Ana Sponsoru Oldu
Türkiye’nin öncü sanayi kuruluslarindan SANKO Holding, ‘Teknoloji Gelistiren ve Üreten Bir Türkiye’ hedefiyle düzenlenen, dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in bu yil da ana paydaslari arasinda yer alacak. Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3 Vakfi) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin ana yürütücülügünde, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana’da yapilacak organizasyon, Türkiye’nin dört bir yanindan bilim ve teknolojiyi rehber edinmis, gelecegin teknolojilerini üreten gençleri bulusturacak.

SANKO Holding, TEKNOFEST’e bes yildir verdigi destek kapsaminda, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasi’nin yürütücülügünü üstleniyor. Yarisma, toplumda yenilenebilir enerji kullanimini ve enerji verimliligi kültürünü gelistirerek, çevre bilincini artirmayi hedefleyen yenilikçi ve teknolojik fikirlerin ortaya çikmasini amaçliyor.

SANKO Holding’in yürütücülügünde düzenlenen yarismaya ilgi her geçen yil artarak devam ediyor. Türkiye ve yurt disinda ögrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ögrencileri ve mezunlarin katilabildigi yarismaya, bu yil toplam 150 bin 181 takim basvurdu. Antalya ANFAS’ta 5-8 Eylül tarihleri arasinda yapilacak finalde ise 80 takim yarismaya hak kazandi.
Kaynak: İHA