Hafif Ticari Aracin Arka Koltugunun Altindan 2 Kaçak Göçmen Çikti

Edirne’de bulunan Pazarkule Sinir Kapisi’ndan hafif ticari aracin arka koltugunun altina yapilan özel bölmede saklanarak Yunanistan’a geçmeye çalisan bir Filistin uyruklu kadin ile bir Suriye uyruklu erkek olmak üzere toplam 2 düzensiz kaçak göçmen yakalandi.

Hafif Ticari Aracin Arka Koltugunun Altindan 2 Kaçak Göçmen Çikti
Avrupa’ya daha iyi bir hayat yasamak hayaliyle yasadisi yolarla geçmeye çalisan düzensiz kaçak göçmenlerin taktikleri akillara adeta durgunluk getiriyor. Edirne’den Yunanistan’a kaçamaya çalisan 2 kaçak göçmen hafif ticari bir aracin arka koltugunun altindan çikti.

Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügü koordinesinde Edirne Gümrük Müdürlügüne bagli Pazarkule gümrük Kaçak Istihbarat Kisim Amirligi ile birlikte süphe üzerine hafif ticari bir araçta arama yapildi.

Yurtdisina çikis yapmak üzere Pazarkule sinir kapisina giden hafif ticari aracin arka koltugunun altina özel bölme yapilarak gizlenmis vaziyette 1 Suriye uyruklu erkek ile 1 Filistin uyruklu kadin düzensiz kaçak göçmen tespit edildi. Araç sürücüsü S.K. gözaltina alinarak emniyetteki islemlerinin ardindan mahkemeye sevk edildi.

Göçmen kaçakçisi S.K. çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Yabanci uyruklu 2 düzensiz kaçak göçmen ise islemlerinin ardindan Edirne Il Göç Idaresi Müdürlügü’ne teslim edildi.
Kaynak: İHA