Trafikte Tehlikeli Bir Sekilde Yük Tasiyan Sürücüye Ceza

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ön koltuguna konulan esya nedeniyle kapisi açik sekilde ilerleyen otomobilin sürücüsüne bin 440 lira idari para cezasi uygulandi.

Trafikte Tehlikeli Bir Sekilde Yük Tasiyan Sürücüye Ceza
Olay, Çelik Gülersoy Caddesi’nde meydana geldi. Ön koltuga konulan ve bir kismi disariya tasan yük nedeniyle sag kapisi açik sekilde dörtlülerini yakarak ilerleyen otomobil sürücüsü pes dedirtti.

Kazaya davetiye çikaran tasimacilik, cep telefonu kamerasiyla görüntülendi. Görüntüyü kaydeden kisi ‘Bazi vatandaslar trafigi böyle tehlikeye sokuyor. Ön kapi açik sekilde esya tasiyor, böyle o bir sey olabilir mi? Insanlara kaza yaptiracak’ diyerek duruma tepki gösterdi.

Polis ekiplerince yapilan incelemeler sonucunda otomobil sürücüsüne ‘karayolu yapisi ve kapasitesi ile trafik güvenligi bakimindan tehlikeli olabilecek tarzda yükleme yapmak’ maddesi geregince bin 440 lira idari para cezasi uygulandi ve ehliyetinden de 15 puan düsürüldü.

Öte yandan, Baliklarkayasi mevkiinde de geri geri manevra yaparak trafigi tehlikeye sokan otomobil sürücüsüne ‘Yönetmelikte belirtilen sartlar disinda geriye dönmek veya geriye gitmek, izin verilen hallerde bu manevralari yaparken karayolunu kullananlar için tehlike veya engel olusturmak’ ve ‘Trafigin düzeni ve güvenligi ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diger kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak’ maddeleri geregince 2 bin 196 lira cezai islem uygulandi.
Kaynak: İHA