Erciyes'in Kokusu Parfüm Oldu

Kayseri’de bir kozmetik sirketi, Erciyes Dagi’ndan ilham alarak dagin etrafinda yetisen bitkilerin esanslarini kullanarak parfüm ürettim. Sisesinde Erciyes Dagi’nin kabartmasinin da bulundugu parfüm, ferahlatici kokusu ile yogun ilgi gördü.

Erciyes'in Kokusu Parfüm Oldu
Kayseri’de 23 yasindaki girisimci Abdullah Karatas; “Auran” markasiyla kurdugu kozmetik sirketinde sektöre farkli bir hava katti. Birbirinden farkli kokulari üreten Karatas; 3 bin 917 rakimli Erciyes Dagi’ndan ilham alan Karatas; dagin da parfümü üretmek için kollarini sivadi. Erciyes Dagi’nin etrafinda yetisen dag kekigi, ada çayi ve lavantalarin özlerini kullanan Abdullah Karatas; “Erciyes” adini verdigi parfümü üretti.

Karatas; “Biz bu kokuyu üretirken Erciyes Dagi’nin ferahligini kullanicilarimiza yansitalim istedik. Bu noktada dagin etrafinda yetisen bitkileri de bu kokunun üzerinde bulundurduk. Dag kekigi, ada çayi ve Kayseri’de yetisen lavantalarimizi parfümlerimizin içerisinde bulunduruyoruz. Çok güzel bir koku ürettik. Hem ferahlatici hem de Erciyes’in etrafinda yetisen bitkilerimizi bu koku da harmanladik. Çok da sevilen bir kokumuz oldu” dedi.



“Sürekli yeni ürünler üretmeye çalisiyoruz”

Ilk basladiklari 2022 yilindan bu tarafa sürekli olarak yeni ürünler üretmeye çalistiklarinin altini çizen Karatas; “Yeni Ar-Ge’ler, Türkiye’de olmayan ürünleri nasil üretiriz ve nasil pazarlariz diye odaklandik. Uyku yastik spreyleri, çubuklu oda kokulari ve oda spreylerine ne yapabiliriz derken odaklanmayi artiran orda spreyleri üretmeye basladik. Bu noktada daha kolay uyumayi saglayan uyku spreyler, bassina agriyan kisiler için migren yaglari gibi çok farkli kozmetik ürünleri üretmeye basladik. Bu noktada düsünürken, Erciyes’i bir siseye yansitabilir miyiz diyerek yol çiktik. 45. Denememizde de Erciyes’in kokusunu bulduk. Bizim ürünlerimize çok fazla ilgi duyuldu” ifadelerini kullandi.

“Pandemiden sonra insanlar kokuya çok daha fazla odaklandi”

Alisagelmisin disinda ürünler üretmeye gayret ettiklerinin altini çizen Girisimci Karatas; “Biz koku yaparken bir kisinin hayatinin tüm alanlardaki kötü koku deneyimlerini iyilestirmeye odaklandik. Bu noktada parfümün yani sira arabada araç kokusu, kullaniciyi memnun edecek kokular üretmeye basladik. Çok daha standardin üzerinde alisilmamis ürünler üretmeye basladik. Bu noktada hem ortam kokulari hem de kisilerin kullanacagi kokular ürettik. Burada da fenomenlerin çogu zaman bize etkisi oldu. Sosyal medyayi ve dijital pazarlamayi çok fazla aktif kullanmaya çalisiyoruz. Suan alt markalarimiza da çok fazla ilgi var” seklinde konustu.



“Aylik 70 bin kargo çikisina sahibiz”

Sirketin Satis Müdürü Burak Erdem Özkan ise “Özellikle son yillarda sektördeki daralan piyasaya ragmen çok güzel bir büyüme kaydettik. Bunun için tüm is arkadaslarimiza, müsterilerimize ve is ortaklarimiza tesekkür ediyoruz. Suanda genel olarak e-ticarette aylik olarak 70 bin kargo çikisina sahibiz. Hedefimiz bu rakami 2024’ün son çeyreginde 120 bin bandina çikartabilmek. Ekip olarak çok basarili bir sekilde ilerliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA