Baskan Görgel Açiklamasi 'Sehrimizi Bir Bütün Olarak Daha Güçlü Ayaga Kaldiriyoruz'

Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Firat Görgel, Tarihi Kapali Çarsi projesinin onaylandigini söyleyerek, “Restorasyon ve güçlendirme çalismalarina basliyoruz. Demirciler Çarsi’mizi TOKI eliyle ayaga kaldiriyoruz. Toptan Gida Hali için 19 Eylül’de ihaleye çikilacak. Kalemizin batisindaki rezerv alanda da konut ve is yeri yapimina baslaniyor. Derepazari’ndaki esnafimizi Ekim sonuna kadar geçici is yerlerine tasiyacagiz” dedi.

Baskan Görgel Açiklamasi 'Sehrimizi Bir Bütün Olarak Daha Güçlü Ayaga Kaldiriyoruz'
Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Firat Görgel, yeni Kahramanmaras’in imar ve insasi noktasinda alanda yürütülen çalismalari yerinde incelemek üzere sehre gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum ile Derepazari, Kapali Çarsi ve Demirciler Çarsisi’ni ziyaret ederek esnaf ve vatandaslarla bir araya geldi. 66. Hükümet Tarim ve Orman Bakani Prof. Dr. Vahit Kirisci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaras Milletvekilleri Mevlüt Kurt ve Prof. Dr. Mehmet Sahin ile AK Parti Il Baskani Muhammed Burak Gül’ün de yer aldigi programda, esnaflarin sorun ve taleplerini dinleyen Bakan Murat Kurum, tarihi çarsilarin restorasyonu ve rezerv alanlarin dönüsümüne iliskin de bilgiler aktardi.

Tarihi mekanlarin restorasyonu hizli bir sekilde gerçeklestirilecek

Ziyaretlere iliskin degerlendirmelerde bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Firat Görgel, “Yeni Kahramanmaras’in imar ve insasi noktasinda yürütülen çalismalari yerinde incelemek üzere sehrimize gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum ile Derepazari ve tarihi çarsilarimizi ziyaret ederek esnaflarimizla bir araya geldik. Tarihi çarsilarimizin restorasyonu ve rezerv alanlarda hayata geçirilecek projelere iliskin hemsehrilerimize bilgiler aktardik. Tarihi Kapali Çarsi’mizin projesi onaylandi, restorasyon ve güçlendirme çalismalarina basliyoruz. Demirciler Çarsi’mizi TOKI eliyle ayaga kaldiriyoruz. Yilsonuna kadar Isa Divanli Mahallemizde konut ve is yerlerinin yapimina baslanacak. Toptan Gida Hali için 19 Eylül’de ihaleye çikilacak. Kalemizin batisindaki rezerv alanda da konut ve is yeri yapimina baslaniyor. Derepazari’ndaki esnafimizi Ekim sonuna kadar geçici is yerlerine tasiyacagiz. Yer sahibi ile yaptigimiz görüsme neticesinde Eylül ve Ekim aylarinda esnafimizdan kira alinmayacak. Kahramanmaras’imizi alt ve üstyapisiyla bir bütün olarak daha güçlü bir sekilde yeniden ayaga kaldiriyoruz. Sehrimize göstermis oldugu ilgi ve destekleri için Bakanimiz Sayin Murat Kurum ve ekibine tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA