Derebucak'ta Yagmur Duasi Yapildi

Konya’nin Derebucak ilçesinde yagmur duasi yapmak için bir araya gelen vatandaslar, bir kez daha ellerini rahmet için semaya açti.

Derebucak'ta Yagmur Duasi Yapildi
Derebucak ilçesinde kurak geçen 2024 yili yörede çiftçilik yapan üreticileri zor durumda birakti. Kis döneminde yeterli kar yagisini alamayan ilçede, sonraki haftalarda kuraklik tehlikesi bas gösterdi. Yasanan sulama suyu sikintisi nedeniyle birçok üretici tarim arazilerine ürün ekmekten vazgeçerken, ekim yapanlar ise sorun yasadi. Ekili birçok ürün susuzluk nedeniyle tarlada yandi. Gembos Ovasi’nda da benzer sikintilar yasandi. Temmuz ayinda yasanan bu gelismeler, kuraklik ve yagissiz günler sebebiyle yagmur duasi yapildi. Yagmur duasinin ardindan aradan geçen haftalara ragmen beklenen yagislar bir türlü gelmedi. Bunun üzerine ilçede yeniden yagmur duasi yapilmasina karar verildi.

Derebucak ilçe merkezinde Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi, Ilçe Belediyesi ve hayirsever vatandaslarin destegiyle yeniden yagmur duasi gerçeklestirildi.

Derebucak Merkez Camisi önünde toplanan yüzlerce kisi, yagmur duasina katildi.

Derebucak Ilçe Müftüsü Ihsan Bölükbasi tarafindan yapilan duada rahmet için eller semaya bir kez daha açildi. Duanin ardindan katilimcilara Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA