Bakan Uraloglu'ndan Baskan Büyükkiliç'a Ziyaret

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’i makaminda ziyaret etti.

Bakan Uraloglu'ndan Baskan Büyükkiliç'a Ziyaret
Baskan Büyükkiliç, bir dizi ziyaret ve programlar çerçevesinde Kayseri’ye gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu’nu baskanlik girisinde çiçekle karsiladi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ve Bakan Uraloglu, beraberindeki heyet ile birlikte baskanlik makamina geçti. Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu’na, Baskan Büyükkiliç’i ziyaretinde AK Parti Genel Baskan Vekili Mustafa Elitas, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayse Böhürler, Saban Çopuroglu, Murat Cahid Cingi ve Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri Il Kadin Kollari Baskani Meral Kosar, MHP Kayseri Il Baskani Seyit Demirezen, ilçe belediye baskanlari ve il protokolü eslik etti. Baskan Büyükkiliç, ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Uraloglu’na kentteki yapilan yatirimlar, hizmetler ve projeler ile ilgili bilgi verdi. Bakan Uraloglu’na tesekkürlerini ileten Büyükkiliç; "Çok degerli bakanim sehrimize hos geldiniz. Bu sehre hâkim, ulasim ile ilgili her problemine bire bir vakif olan bakanimizsiniz. Yapmis oldugunuz ülkemiz ve sehrimiz adina çalismalardan dolayi sizlere dua ve tesekkür ediyoruz” dedi.

Baskan Büyükkiliç, sehri daha iyi noktalara tasimak için irade gösterdiklerini belirterek, “Biz de burada birlik, beraberlik içerisinde degerli bakanlarimizla, milletvekillerimizle, teskilatlarimizla, Cumhur Ittifaki anlayisi içerisinde dayanisarak, bu sehri daha iyi noktaya tasima yönünde irade gösteriyoruz” diye konustu.

Kayseri’nin bir cazibe merkezi olduguna vurgu yapan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü;

“Valimizle el ele vererek, bu sehirde çok güzel çalismalar yapiyoruz. 5 üniversitesi olan, egitimi önemseyen bir sehirdeyiz. Organize sanayilerle ticaretin ve sanayinin merkezi, tarihi, kültürel dokulariyla turizmin merkezi, Selçuklu, Osmanli gibi kadim medeniyetler sehrindeyiz. 1926’da ilk uçak fabrikasinin yapildigi sehrimiz, stratejik yatirimlara esas olan bir sehir, bu sehri biz sadece Kayseri’den ibaret görmüyoruz. Nigde’mizi, Nevsehir’imizi, Yozgat’imizi, Sivas’imizi, Malatya’mizi, Kahramanmaras’imizi, Kirsehir’imizin bir kismini kucaklayan ve kapsayan, cazibe merkezi olan bir sehir olarak görüyoruz. Bu sehri iyilestirdigimizde, güzellestirdigimizde, daha iyi noktaya tasidigimizda, Iç Anadolu’yu tasimis oluyoruz. Bu anlamda çok önemsiyorum, bir ibadet anlayisi içerisinde dayanisarak, çalismalarimizi sürdürüyoruz.”

Kayseri’nin 16 ilçesini de önemsediklerini kaydeden Büyükkiliç, “Degerli belediye baskanlarimizin sizlere arz edecegi, bizim sizlere özet olarak sundugumuz her ilçemizin konusu vardir. 16 ilçemizi, Cumhuriyet Halk Partili baskanlarimizi da aradik, talepleriniz var mi dedik. Degerli Milliyetçi Hareket Partimizin baskanlarini aradik talepleriniz var mi dedik. Hepsini arayarak ve bir ortak noktada bulusarak sehrin her yerini önemseyen bir yaklasim” ifadelerini kullandi. Katkilarindan dolayi Bakan Uraloglu, ekibi ve önceki bakanlara tesekkür eden Baskan Büyükkiliç, yeni rayli sistem hatlari, Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi ve Erciyes Kayak Merkezi hakkinda bilgiler aktardi. Yüksek Irtifa Kamp Merkezi’ni anlatan Büyükkiliç, bu bölgenin ulasimini rahatlatacak yeni proje için taleplerini aktardi. Büyükkiliç, Erciyes Kayak Merkezi’ne ise kis sezonunda hafta sonu 100 bin ziyaretçinin geldigini de paylasti. Ulastirma ve Altyapi Bakani Uraloglu ise Baskan Büyükkiliç’a misafirperverliginden dolayi tesekkür ederek, tüm Kayseri halkina sevgilerini ve tesekkürlerini iletti.

Bakan Uraloglu, günün anisina seref defterini de imzaladi.
Kaynak: İHA