Bakan Memisoglu'ndan Maymun Çiçegi Virüsü Açiklamasi

Saglik Bakani Prof. Dr. Kemal Memisoglu, virüse karsi her türlü testi ve asilamayi yapabilecek insan gücüne ve sisteme sahip olundugunu söyledi.

Bakan Memisoglu'ndan Maymun Çiçegi Virüsü Açiklamasi
Saglik Bakani Prof. Dr. Kemal Memisoglu, çesitli temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi. Temaslarina valilik ziyareti ile baslayan Bakan Memisoglu, kentteki saglik merkezlerini ziyaret etti. Bakan Memisoglu, Hatay temaslari çerçevesinde AFAD koordinasyon merkezinde il degerlendirme toplantisina katildi.

Toplanti öncesi bakan Memisoglu, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Salginlarda kisisel temizlik ve tedbirlerin önemine deginen Saglik Bakani Prof. Dr. Kemal Memisoglu, “Öncelikle son zamanlarda gündeme gelen maymun çiçegi virüsüyle ilgili herkes bir beklenti içerisinde. Herkes her gün ve her dakika bir haber içerisinde. Biz nasil Covid’de saglik sistemimizin ve çalisanlarinin basarisini test ettiysek emin olun her türlü salginda, her türlü hastalikta her türlü sorunu çözebilecek hem insan gücüne hem de saglik alt yapisina sahibiz. Biz insanlarin panik ile korku ile degil, önden tedbir ve planlamayla hazirlikla bu tür salginlarin üstesinden gelecegine inaniyoruz. Ama daha salgin gelmeden ve belli bölgede endemikken insanlarimizin korkmasini istemiyoruz. Biz saglikçilar salgin hastaliklarla medyatik de olmak istemiyoruz. Özellikle toplumumuza bizlerin yani resmi makamlarin söylediklerine itibar etmelerini ve her türlü hazirligi yaptigimizi bilmelerini istiyoruz. Maymun çiçegi de olsa baska salginlar da olsa bunlarin üstesinden gelebilecegimizi bilmelerini istiyorum. En önemli sey her türlü salginda esasinda kisisel tedbir, temizlik, hijyen ayni zamanda bizlerde kapilarimizda hem de içeride her türlü testi yapabilecek gerektigi zaman asisini yapabilecek insan gücüne ve sisteme sahibiz. O yüzden korkmalarini, tedirgin olmalarini ve paniklemelerini istemiyoruz. Emin olun biz her gün her saniye bunla ilgili alarm halindeyiz. Su ana kadar tanisi konulmus bir hastamiz, hastaligimiz yok. Insallah da olmaz. Olursa da üstesinden gelecegimizi bilmenizi istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA