Akdeniz'de Yunus Baliklariyla Yarisan Yelkenci O Anlari Anbean Kaydetti

Hatay’in Iskenderun körfezinde amatör yelkenci Sertaç Kaya, yunus baliklarinin teknesiyle yaristigi anlari anbean kayit altina aldi.

Akdeniz'de Yunus Baliklariyla Yarisan Yelkenci O Anlari Anbean Kaydetti
Iskenderun ilçesinde amatör sekilde yelkencilik yapan Sertaç Kaya, Arsuz ilçesi Konacik mevkiinden teknesiyle Akdeniz’e açildi. Çevreci bir sekilde denizin keyfini çikaran Kaya, bir süre sonra yunus baliklariyla karsilasti. Teknesinden ses çikmadigindan dolayi yunus baliklariyla yaklasik yarim saat birlikte yolculuk yapan amatör yelkenci bu anlari kayit altina aldi. Essiz görüntülerin ortaya çiktigi yolculuk amatör yelkenciyi mest etti.

"Neredeyse tekneyi durdurup suya, onlarin yanina atlayasim geldi"

Yunus baliklarinin denizdeki süzülüslerini kayda alan 40 yasindaki Sertaç Kaya, "Amatör denizci ve yelkenciyim ben. Türkiye’nin üç denizinde hatta 4 denizinde de teknemle gezdim. Birçok yerde yunus baliklariyla karsilastim ama dogma büyüme Iskenderunluyum burada da yillardir tekne kullaniyorum simdiye kadar burada yunus baligiyla karsilasmamistik. Onlari görünce inanilmaz mutlu olduk, heyecanlandik ve hemen bunu video ile kayit altina almaya basladik. Yaklasik yarim saat onlarla birlikte seyir yaptik. Nerdeyse tekneyi durdurup suya, onlarin yanina atlayasim bile geldi. Sunu düsünüyorum, benim teknem yelkenli bir tekne, motorsuz, çevreci sekilde ilerledigim için belki o sessizligi çevreciligi dostlugu hissedip, o sekilde yaklasmislardir teknemize. Karatas’a dogru giderken tam o bölgede Arsuz, Konacik’la Karatas arasindaki körfezin çikis noktasinda denk geldim" dedi.

Kaynak: İHA