Kars'ta Belgesiz Sucuklar Imha Edildi

Kars’ta gida güvenligi denetimleri sirasinda belgesiz sucuklar tespit edilerek imha edildi. Kars Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yapilan denetimlerde, üretim ve satis belgeleri eksik olan sucuklar ele geçirildi.

Kars'ta Belgesiz Sucuklar Imha Edildi
Kars Tarim ve Orman Müdürlügü yetkilileri, sucuklarin üretim yeri, içerigi ve son kullanma tarihi hakkinda bilgi saglayan belgelerin eksik oldugunu belirledi.

Bunun belgesiz sucuklar, imha edilmek üzere yetkililer tarafindan toplandi. Toplanan sucuklar daha sonra imha edildi. Yetkililer, gida güvenligini saglamak amaciyla bu tür denetimlerin düzenli olarak yapildigini ve halk sagligini korumak için titizlikle sürdürüldügünü ifade edildi.

Vatandaslara, gida ürünlerinin etiket ve belgelerini kontrol etmeleri gerektigi hatirlatildi. Süpheli ürünlerle karsilasan vatandaslarin, 174 Gida Hatti’na basvurarak yetkililere bilgi verebilecekleri belirtildi.

Kars Tarim ve Orman Müdürlügü, gida güvenligi konusundaki hassasiyetini sürdürecegini ve tüketicilerin sagligini korumak için gerekli önlemleri almaya devam edecegini duyurdu.
Kaynak: İHA