PKK Terör Örgütünün Eruh'ta Gerçeklestirdigi Ilk Saldirinin Üzerinden 40 Yil Geçti

PKK’li teröristlerin 15 Agustos 1984 aksami Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Semdinli ilçelerinde gerçeklestirdigi, bir askerin sehit düstügü, 9 asker ve 3 sivilin yaralandigi ilk saldirilar hafizalardan silinmiyor. 40 yil önce sikilan ilk kursundan bugüne binlerce insan hayatini kaybetti.

PKK Terör Örgütünün Eruh'ta Gerçeklestirdigi Ilk Saldirinin Üzerinden 40 Yil Geçti
Eruh Ilçe Jandarma Komutanliginda görev yapan ve Eruh’taki saldiriyi ilgili birimlere iletmek üzere telsizin basina geçen Erzincanli Jandarma Onbasi Süleyman Aydin, teröristlerce sehit edilen ilk isim oldu.

Terörün bitme noktasina geldigini belirten Anadolu Güvenlik Koruculari ve Sehit Gazi Aileleri Federasyonu Baskani Ismail Sehitoglu, terör örgütü PKK’nin ülke bütünlügüne, bölgedeki halka zarar verdigini söyledi.

1984 yilinda hain PKK terör örgütünün ilk baskinini Siirt’e bagli Eruh ilçesinde ve Hakkari’nin Semdinli ilçesinde gerçeklestirdigini hatirlatan Sehitoglu, bu saldirida Eruh’ta Süleyman Aydin’in sehit oldugunu hatirlatti.

Aydin’in sehit olmasi ne ilk sehit, ne de son sehit oldugunu ifade eden Sehitoglu, "Sehitler tepesi hiçbir zaman bos kalmadi. Fakat bunu çok iyi bir sekilde ifade etmeliyim ki, 1984 yilindan ta bugüne kadar terörle mücadeledeki azmimiz hiçbir sekilde kirilmadi, katbekat artmistir. Terör kuruldugu ilk günden bugüne kadar sadece bölgedeki halka ve ülkemizin bölünmez bütünlügünü hedef alip bitirmek istendi. Fakat hiçbir zaman elhamdülillah, amacina ulasmadi. Yillardir bu PKK terör örgütüne karsi yüz binlerce sehit verildi.

Yüz binlerce gazi verildi.

Ülkemiz maalesef bu terör belasi yüzünden milyar dolarlarca kayiplara ugradi" dedi.

"Terörün çiktigi günden bugüne kadar kiyaslayacak olursak günümüz sartlarinda hamdolsun ki devletimizin dik durusu, halkimizin da duyarli durusuyla birlikte terör bugün bitme asamasina gelmistir" diyen Sehitoglu, "Tabi bu ülkedeki terör sayisinin düsmesiyle de yetinmeyip, Kuzey Irak’ta su anda Mehmetçigimiz sinir disi operasyonda yine onlarin ensesinde, yine teröre nefes aldirmamaktadir. Bu çok iyi bilinsin ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlügü her daim böyle kalacaktir. Hiç kimse bu bayragi indiremez, bu ülkeyi bölemez, gerekirse binlerce sehit daha veririz ama asla bu yoldan taviz vermeyiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA