Isparta'da 1002 TOKI Bölgesine Okul Ve Saglik Ocagi Yapilacak

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, 1002 TOKI konutu bölgesinde vatandaslarla bir araya gelerek, talep ve önerilerini dinledi. Bölgede lise binasi yapilmasi için 11 bin metrekare alani belediye meclisi karariyla Milli Egitim Müdürlügüne tahsis ettiklerini belirten Baskan Basdegirmen, saglik ocagi için belediye olarak çalisma yapacaklarini söyledi.

Isparta'da 1002 TOKI Bölgesine Okul Ve Saglik Ocagi Yapilacak
Isparta’nin merkeze bagli Çünür Mahallesi bölgesinde 1002 TOKI konutunun anahtarlari hak sahiplerine Mart ve Nisan aylarinda verilmisti. Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, 1002 TOKI konutu bölgesinde vatandaslarla bir araya gelerek, talep ve önerilerini dinledi. Bulusmaya belediye baskan yardimcilari, daire müdürleri ve Çünür Mahallesi Muhtari Hasan Derebek de katildi.

Baskan Basdegirmen, taleplerin yerine getirilmesi konusunda daire müdürlerine talimat verdi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, 1002 konutun hak sahiplerine hayirli olmasini dileyerek, “Saglik, sihhat, afiyet içerisinde çok uzun yillar size sevdiklerinizle beraber burada yasamayi Rabbim nasip eylesin. Rabbim büyüklerimize, devletimize zeval vermesin. Sayin cumhurbaskanimizin talimatlariyla Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimizin çalismalariyla bizlerin belediye olarak araziyi tahsis edip, bu isin yapilmasiyla alakali projeleri hazirlayip ihaleye çikmasina kadar bitiminden sonra da eksikliklerin giderilmesine kadar her tülü hizmeti yapmaya hazir olan birimlerimize tesekkür ediyorum. Yapanlardan Allah razi olsun” dedi.

TOKI’nin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’na bagli bir birim oldugunu dile getiren Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, TOKI’nin sehirlerin farkli noktalarinda vatandaslara konut yaptiklarini Isparta’da da en son 1002 konutu hak sahiplerine teslim ettigini söyledi.

1002 TOKI konutunun kendi dönemlerinde yapildigini belirten Baskan Basdegirmen, “Bizler 5 bin konutun buralarda yapilmasiyla alakali yerlerimizi temin ettik. Ancak göreve gelir gelmez pandemi süreci, deprem, sel, yangin afetleri, dünyada savas olaylari geçtigimiz 5 yilda dünyanin her yerinde oldugu gibi ülkemizde de problemler yasandi. 1002 konutu bitirdik. 1350 konutu da eski SSK hastanesinin alanina yapacagiz. O alani TOKI’ye devrettik. Oranin projeleri hazirlandi. Bahsettigim olumsuzluklardan dolayi henüz gerçeklesmedi ancak 350 tanesi ihaleye alindi. Önümüzdeki günlerde o da açiklanir. Insallah geçtigimiz 5 yil içerisinde yasanan zorluklar olmadan hizmet etmek istiyoruz. Rabbimizden dilegimiz budur” seklinde konustu.

Baskan Basdegirmen, 1002 konut için ilk anahtar teslimini 13 Mart’ta yaptiklarini belirterek, “Burasi yeni yapilmis bir yer, büyük bir yer. Eksikliklerimiz olacak tabi, buranin da eksiklikleri var. Eksiklikleri tamamlayarak mutlu yasantiyi sizlere de sunmak istiyoruz. Buranin en büyük sorunlarindan birisi okul, projede yoktu. Bunu çözmek zorundayiz. Agustos belediye meclisi toplantimizda 11 bin metrekare alanin lise yapilmasi için milli egitime tahsisini onayladik. En kisa zamanda projelendirilip, ihalesine çikilip buradaki eksikligi gideriyoruz. Isparta’da 2 tane yeni okul yapilacak bir tanesi buraya yapilacak. Imarla alakali verecegimiz desteklerle en kisa zamanda yapilacagi inancindayim. Diger tarafta yaklasik 6 bin metrekare alanda ilkögretim için ayirdigimiz bir alanimiz var. Burada ilkokul ve ortaokul da yapilacak. Liseden sonra da orasini yapacagiz. Burada saglik ocagi yok, oranin yeri de var en kisa zamanda baslatacagiz. Saglik ocagina belediye olarak destek verecegiz” görüslerinde bulundu.

Vatandaslar tek tek söz alarak Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e talep ve önerilerini iletti. Bir vatandas, mahalle aralarina otobüs duragi talebinde bulunduklarini, ek otobüs seferi istediklerini belirtirken Baskan Basdegirmen, “09.30, 11.30 saatleri arasina ek olarak 10.30 seferini koyduk. Pazar günleri 2 saatte olan seferleri her saate çevirdik, otobüs güzergahini çalisiyoruz, otobüs duragini artiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Programin sonunda Baskan Basdegirmen, çocuklara futbol, basketbol ve voleybol topu dagitti.

Kaynak: İHA