Baskan Aydin Açiklamasi 'Seçimin Ardindan En Somut Hizmetleri Biz Yaptik'
Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, mahallelerdeki sorunlari ve ihtiyaçlari en dogru sekilde tespit edip, çözümler üretmek adina muhtar ile istisare ve degerlendirme toplantisi gerçeklestirdi.

“Bir seyleri degistirmek için aday olduk ve göreve geldik”
Seçimden önce ve sonrasinda söyledikleri gibi mahallelerde yapilacak hizmetleri muhtarlar ile koordineli bir sekilde gerçeklestireceklerini ifade eden Baskan Aydin, “Bizler mahallelerimizdeki çalismalarimizi, mahalle temsilciligi veya mahalle baskanligi gibi siyaset temelli paralel bir yapilanma üzerinden degil, seçilmis kisi olan muhtarlarimizla birlikte yürütecegiz. Seçimle gelen, vatandasin oyunu almis ve takdirini kazanmis bir kisi varsa çalismalari da onlarla birlikte yürütmek gerekir. Bu düsünceyle mahallelerimize bir hizmet veya yatirim yapacaksak, bunu muhtarimizdan ve vatandaslarimizdan gelen istek ve talep dogrultusunda yapacagiz. Demokrasilerin temel görevi ve islevi de böyle olmasini gerektirir. Bizler, bir seyleri degistirecegiz diye aday olduk ve görev geldik. Yaklasik 4 aylik süreçte bunlari yapmaya çalisiyoruz” dedi.
“Seçim sonrasi günlerimizi hizmetlerle dolu dolu geçirdik”
Göreve gelmelerinin ardindan geçen 4 aylik süreçte 411 bin ekmek dagitimi yaptiklarini belirten Aydin, “Bozulan yollarimizi 26 bin ton asfalt serimi yaparak yeniledik. 25 bin kisiye çorba dagitimi yaptik. 6 bin 821 is basvurusunun bin 147’si kurumlara yönlendirildi. 2 bin 200 metre yol açimi, 338 bin çiçek ekimi yapildi. 14 parkin revizyonu yaparken, 3 tane yeni parki da ilçemize kazandirdik. 10 parkin da ihalesini yaptik. Birkaç ay içerisinde 15 yeni park daha yapacagiz. 23 ton kuru mama dagitimi gerçeklestirdik. 47 kaçak binanin yikimini yaptik. Deprem afet gibi durumlar için 203 yeni toplanma alani olusturduk. 4 bin ton atik topladik. 510 kisiye burs ve egitim verdik. 14 bin 711 vatandasimiz, kütüphanelerimizden ve çalisma salonlarimizdan hizmet aldi. Kültürel etkinliklerimize 10 bin kisi katilim sagladi. Haluk Levent konseri ile 60 bin vatandasimizi Osmangazi Meydani’nda agirladik. 16 bin metrekare kaldirim insaati yaptik. 112 haneye ikinci el esya dagittik. Göreve geldigimizin kirk besinci gününde Hamitler Mahallesi’nde insa ettigimiz kresimizin temelini attik. Çirishanespor Kulübü Lokali’nin insaatina basladik. Yenibaglar mahallesinde kadinlarimiza özel olarak hizmet verecek olan jimnastik salonumuzda çalismalar bitti. Önümüzdeki günlerde bu salonun açilisini yapacagiz. Yeni dönemde ayrica ögrenci yurdu, kütüphane, müze, kültür merkezi, konser ve gastronomi alanlari gibi yatirimlarimiz olacak” dedi.
“Gözle görülür en somut hizmetler Osmangazi’de”
Yeni kresler insa edeceklerinin müjdesini veren Baskan Aydin, “6-7 kresin protokolleri bitmek üzere. Eylül ayindaki meclis toplantisinda kararlarini alarak, temellerini atacagiz. 144 kisilik kiz ögrenci yurdumuzun da protokolü bitmek üzere. Insallah onun için de Eylül ayi meclis toplantisinda karar alacagiz. Merinos Tren Istasyonu’nda olusturacagimiz yeni bir kütüphaneyi vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. 7 bin kitap koleksiyonuna sahip bir vatandasimiz ile görüstük. Bizlere kitap bagisi yapacak. Bunun yaninda 30 Agustos Zafer Bayrami’nda yeni açilislarimiz olacak. Eylül ve Ekim aylarinda dag yamaçlarindaki mahallelerimizde bir takim faaliyetler gerçeklestirecegiz. Insallah onlarin da yakinda müjdesini verecegiz. Seçimin ardindan baskalari henüz yönetim kadrosunu olusturamamisken, bizler temeller atip, açilislar gerçeklestirdik. CHP Genel Baskanimiz Özgür Özel, 3 günlük Bursa ziyaretinde en somut çalismalarin Osmangazi’de yapildigini gördü. Bizi bu konuda takdir etti” dedi.
Muradiye Mahallesi’nde yer alan eski ipek fabrikasi ‘Fabrika-i Ipekhane Hümayun’u kamulastirmak adina da çalismalar yürüttüklerini ifade eden Baskan Aydin, “Mülk sahipleri ile anlasma sagladik. Kamulastirma isi yüzde 90 oraninda bitti. Yürütecegimiz çalismalar neticesinde orasini tarih, kültür ve sanatin merkezi yapacagiz. Bursa’ya gelen turistlerin konaklamasi süresini arttiracak çok önemli bir hizmet olacak” diye konustu.
Osmangazi Muhtarlar Dernek Baskani Burhan Mandaci ve toplantiya katilan muhtarlar da mahallelerine yaptigi ve bundan sonra yapacagi hizmetlerden dolayi Baskan Aydin’a tesekkür etti.