Çorum'da Zabita Ekipleri Isgaliye Denetimine Hiz Verdi

Çorum Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, isgaliye meselesinin üzerine kararlilikla gitmeye devam ediyor. Kentte isyeri önüne park edilen ve trafigi tehlikeye sokan kamyon üzerinde satisa izin verilmiyor.

Çorum'da Zabita Ekipleri Isgaliye Denetimine Hiz Verdi
Çorum’da kaldirim isgali yapan, araç ve yaya güvenligini tehlikeye sokan isyerlerine yönelik çalismalarini sürdüren Çorum Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, uyarilari dikkate almayan isyerlerine yönelik cezai islem uyguluyor.

Sehir genelinde, market ve manavlarla ilgili denetimlerini sürdüren Zabita Müdürlügü ekipleri kaldirimlara sebze-meyve tezgahi kuran ve yol kenarinda kamyon kasasinda satis yapan isyerlerine yönelik çalismalarini yogunlastirdi. Ilk kez denetlenen yerlerde, isyeri sahiplerini uyararak süre veren Zabita ekipleri, daha önceki denetimlerde uyarilan ancak gerekli düzenlemeyi yapmayan isyerleriyle ilgili de cezai islem gerçeklestirdi.

’Kamyon kasasinda satisa izin verilmeyecek’

Zabita Müdürlügü ekipleri, bazi isyerlerinin kaldirim isgali yapan tezgahlarini ve yol kenarinda trafik güvenligini tehlikeye sokan kamyon ve kamyonetlerin kaldirilmasini sagladi. Denetimlerde, Buhara evler Caddesi’nde daha önceden de yapilan uyarilari dikkate almayan bir manavla ilgili de cezai islem uygulandi.

Zabita Müdürlügü’nden konuya iliskin olarak yapilan açiklamada “Uyarilarimiza ragmen isyeri önüne kamyonla satis yapmaya devam eden ve mevcut durumu itibariyle trafik güvenligini tehlikeye sokan bir isyerinin önündeki araçlar Trafik Sube Müdürlügü ekiplerince süreli olarak trafikten men edilmek suretiyle yediemin otoparkina çekildi. Yine yol üzerine kullanilan 6 metre uzunlugundaki tente de belediye ekiplerince sökülerek yediemin altina alindi. Özellikle isyeri önünde kamyon kasasinda kavun-karpuz satisi yapilmasi nedeniyle sürücülerin ve yayalarin yol güvenligini tehlikeye girmektedir. Zaman zaman kazalarin yasanmasina neden olan yol isgaliyelerine taviz verilmeyecektir. Bu konuda, isyerlerine cezai islem uygulanacagini bir kez daha hatirlatarak, esnafimizin kurallara uymalarini ve daha duyarli olmasini talep etmekteyiz.” denildi.
Kaynak: İHA