Ordu'da Selin Yaralari Sariliyor

Ordu’da 2 gün boyunca etkili olan saganak sonrasi Çaybasi ve Ikizce ilçelerini vuran selin yaralari sariliyor.

Ordu'da Selin Yaralari Sariliyor
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlügünün 7 Temmuz tarihi itibariyla yaptigi kuvvetli yagis uyarisi sonrasi Ikizce ilçesine dün 186,7, Ünye ilçesine 89,8, Çaybasi ilçesine ise 78.43 kilogram yagis düstü. Saganak, Ikizce ve Çaybasi ilçesini vurdu.

Saganak yagisin ardindan özellikle Ikizce ilçesinde kirsal mahallelerde birçok noktada küçük çapli heyelanlar, yol uçmasi gibi olaylar yasandi. Ikizce ilçesinin sehir merkezinde bulunan derenin tasmasi sonucu ise sehrin bir kisami su altinda kaldi, dügün salonu ve yapimi devam eden spor salonunu su basti. Ilçenin toplam 7 mahallesinde hasar meydana geldi.

Çaybasi ilçesinde ise kirsal mahallelerde dereler tasti, bazi noktalarda yol uçmalari yasandi. Ilçenin 3 mahallesinde heyelanlar meydana gelirken, tarim alanlari zarar gördü.

Temizlik çalismalari baslatildi

Ordu Büyüksehir Belediyesi 615 personel ve 259 is makinesi ile bölgede çalismalarini sürdürürken, ilçe belediyeleri de is makineleri ve personeli ile birlikte çalismalara destek veriyor. Çalismalar kapsaminda dere yataklari, yol temizleme çalismalar, kapanan yollarin açilmasi ve heyelanlara müdahale çalismalari gerçeklestiriliyor.

Vatandaslar, yagislarin birden basladigini, uzun süredir bu sekilde siddetli bir yagis ile karsilasmadiklarini söylediler.
Kaynak: İHA