CHP Il Baskani Yücel Bayburt Kalesi'ni Elestirerek Yetkililere Çagrida Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt Il Baskani Haktan Yücel, Türkiye’nin 3’üncü büyük kalesi olma özelligini tasiyan ve kentin en önemli tarihi mekanlarindan biri olan Bayburt Kalesi’nin eksiklerini elestirerek, yetkililere seslendi.

CHP Il Baskani Yücel Bayburt Kalesi'ni Elestirerek Yetkililere Çagrida Bulundu
Kalenin içini görmeyen bir neslin yetistigini söyleyen Yücel, açiklamasinda su ifadelere yer verdi: “Milattan önce yapilmis ve Türkiye’nin üçüncü büyük kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesinin son 20 yilda içini hiç görmeyen bir nesil yetistigini ifade eden CHP Bayburt Il Baskani Yücel;” Özellikle gurbetçi hemsehrilerimizin distan görünen görüntüsüyle yetinebildigi kalemiz, bu sezonda yine yerli ve yabanci turistlerimizin ziyaretine açilamamistir.

Bayburtlular adina soruyoruz, medeniyetler besigi kalemizde bulunan suluklarimiz ne zaman yurttaslarimizin hizmetine sunulacak? yöresel olarak ikramlarin sunulacagi alanlar, sicak havada su ihtiyacini karsilamak isteyenlere, dinlenirken çay içip kaleden Bayburt’u seyredecek vatandaslara hizmet verecek isletmeler ne zaman yapilacak?

Bu tarihi kalenin yerli ve yabanci turistlere ne zaman açilacagini hemsehrilerimiz adina soruyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk yerli turist kafilesini getirme sözünü veriyor ve tüm yetkili kurumlari göreve davet ediyoruz."
Kaynak: İHA