Sabiha Gökçen Havalimani'nda Ortaligi Savas Alanina Çeviren Ticari Taksi Ile Ilgili Kooperatiften Açiklama

Sabiha Gökçen Havalimani’nda bir ticari taksi araçlara ve kaldirimdaki direklere çarparak ortaligi savas alanina çevirdi. Olayin basina yansimasinin ardindan Sabiha Gökçen Havaalani Tasima Ve Isletme Kooperatifi tarafindan yapilan açiklamada, olayi gerçeklestiren taksi soförünün kooperatiften soför karti alamadigi ve soförün kooperatif bünyesinde çalismadigi belirtildi.

Sabiha Gökçen Havalimani'nda Ortaligi Savas Alanina Çeviren Ticari Taksi Ile Ilgili Kooperatiften Açiklama
Sabiha Gökçen Havalimani’nda bugün sabah saatlerinde yasanan olayda, iddiaya göre ticari taksi soförü Süleyman K., araçlara ve kaldirimdaki direklere çarparak ilerledi. Soför, ortaligi savas alanina çevirdikten sonra olay yerinden uzaklasti. Olayin basina yansimasinin ardindan Sabiha Gökçen Havaalani Tasima ve Isletme Kooperatifi, olaya iliskin açiklamada bulundu.

Sabiha Gökçen Havaalani Tasima ve Isletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Çavus, olayi gerçeklestiren taksi soförü Süleyman K.’nin 4 gün önce kooperatife basvurarak soför karti çikarttirmak istedigini, fakat kooperatif tarafindan sahsa soför karti çikarilmasinin uygun görülmedigini ve kart verilmedigini, sahsin kooperatif bünyesinde çalismadigini belirtti.

Ahmet Çavus, “Bu olaydaki soför, olaydan 4 gün önce soför degisikliginden dolayi bize müracaat etti, soför karti çikartmak istedi. Yetkili olan arkadaslar kiyafeti uygun olmadigindan dolayi bu kisiye kart vermediler, çalismasina müsaade etmediler. Bu araç 4 gün boyunca bu soförle beraber disarida çalisti. Araç sahibinin verdigi bilgi bu sekilde. 4 gün sonrasinda da bu olay gerçeklesti. Kamera kayitlarina baktigimizda araçlara vurmuyor, ters yönden geliyor, yayalara yol veriyor. Bilinçli bir sekilde kooperatifin hedef alindigi açikça ortada, çünkü kooperatifin demir baslarina zarar veriyor. Bu olayla ilgili olarak bana araç sahibinin verdigi bilgi su; soför araç sahibini arayarak ‘Ben bunu düsmanlarima karsi yaptim sizinle bir ilgisi yok’ diyor. Konuyla ilgili emniyet konuyu arastiriyor. Biz bu kisinin çalismasina müsaade etmedigimizden dolayi, veya arkasinda baska bir sebep var mi, bilinçli bir sekilde mi yaptirildi, arastirmalarda ortaya çikacak. Biz de bunun takipçisi olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA