Son Anda Polisler Sayesinde Dolandirilmaktan Kurtuldu

Yozgat’ta 62 yasindaki Çavus Ersoy, telefon dolandiricilari tarafindan dolandirilmak üzereyken polis ekiplerinin müdahalesi ile son anda kurtuldu. Ersoy, “Vatandaslar dikkat etsin, dolandiricilarin eline düsmesin. Ben kanmam diyordum ben de kandim, kandiriyorlar” dedi.

Son Anda Polisler Sayesinde Dolandirilmaktan Kurtuldu
Yozgat’in Yerköy ilçesinde bir sahis kendisini Cumhuriyet Bassavcisinin özel kalemi olarak tanitan telefon dolandiricilarina 400 bin lirasini kaptirmak üzereyken telefon kulaginda karakola gidince dolandirilmaktan son anda kurtuldu. Kendilerini Yozgat Cumhuriyet Bassavcinin özel kalemi olarak tanitan dolandiricilar, Ersoy’dan evinde bulunan altinlari ve tüm parayi kendi hesaplarina aktarmasini istedi. Ersoy’dan ayrica banka kartlarinin ve mobil bankacilik uygulamalarinin sifrelerini isteyen dolandiricilar, Ersoy’un farkli hesaplarindan 400 bin lira kredi çekerek kendi hesaplarina aktarmaya çalisti. Durumdan süphelenip Yerköy Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne giden Ersoy, olayi ekiplere anlatti. Ekipler Ersoy’un dolandirilmaya çalisildigini anlayinca, banka yetkilileriyle görüserek Ersoy’un tüm hesaplarina bloke konuldu ve hesabi güvence altina alindi. Dolandirilmaktan son anda polis ekipleri sayesinde kurtulan Ersoy, Yerköy Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerine tesekkür etti.

2 gün boyunca dolandiricilarin kendisini aradigini ve kimliginin elinde oldugunu söyleyen Çavus Ersoy, “Senin adina kredi çekildi, kredi karti alindi, dolandiricilarin elindesin diyerek beni magdur etmeye çalistilar. Banka ve kredi kartlarimin sifrelerini aldilar, adima kredi çekmeye ugrasmislar. En sonunda ben bankaya giderken emniyetin önünden geçiyordum, oraya siginmak aklima geldi. Emniyet çalisanlari telefonumu aldi, bankalari arayarak hesaplarimi kapattirdi. Onlara minnettarim. Vatandaslar dikkat etsin dolandiricilarin eline düsmesin. Ben kanmam diyordum ben de kandim, kandiriyorlar. Benim bizzat kendi kimligim onlarin eline geçmis. Ben ona inanarak her seyi onlara söyledim ama alamadilar. Yerköy emniyetine çok tesekkür ederim onlar beni kurtardi” dedi.

Vatandaslara da seslenen Ersoy, “Hakim, savci, polis diye arayanlara kimse inanmasin, beni son anda emniyet dolandirilmaktan kurtardi, onlara çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA