Liseli Büsra'nin Öldügü Servis Faciasinda 3 Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi

Zonguldak’ta 2022 yilinda ögrenci servisinin uçuruma yuvarlanmasi sonucu lise ögrencisi Büsra Akin’in hayatini kaybettigi 18 ögrencinin de yaralandigi kazayla ilgili 3 tutuksuz sanigin yargilanmasina devam edildi.

Liseli Büsra'nin Öldügü Servis Faciasinda 3 Sanigin Yargilanmasina Devam Edildi
Zonguldak 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuksuz saniklardan soför Fikret B. (67), araç sahibi Ramazan A. (33) ve babasi Müslüm A. (68) hazir bulundu. Durusmada kazada yaralanan ögrenciler Senanur O. ile Kumsal O. ile taraf avukatlari da yer aldi.

Kaza sonrasi tedavisi nedeniyle Istanbul’a tasinmak zorunda kaldigini anlatan magdur ögrenci Senanur O., saniklardan sikayetçi oldu. Davaya katilmak istedigini ifade eden Senanur O., "Kaza anina iliskin çok bir sey hatirlamiyorum. Kazadan sonra tedavilerim bitmedi, hala devam ediyor. Ayrica tedavime burada devam edemedigim için Istanbul’a tasinmak zorundayim. Kazadan dolayi agrilarim ve acilarim devam ediyor. Biz zaten 1-2 yildir sürekli servisi degistirmeye çalisiyorduk. Bir kere degil, birkaç defa servis aracinin degismesi hususunda Milli Egitim Müdürlügüne dilekçe yazmistik. Bize hiçbir sekilde geri dönüs yapilmadi. Servis gitmemesi gereken ve trafige kapali olan yollarda gidip geliyordu. Ayrica hiçbir güvenligimiz yoktu. Emniyet kemeri bozuk oldugu için takamiyorduk. Ayrica çogu koltuk da kirikti" dedi.

Magdur ögrenci Kumsal O. da kazadan sonra çarpmaya bagli olarak ayaginda yirtik ve kitleler olustugunu ifade ederek, "Yakinda tekrar kontrolüm var. Ameliyat olma durumum var" dedi.

Katilanlarin avukati Osman Yayla, tutuksuz sanik olan soför Fikret B.’nin kaza sirasinda hastaliginin olmadigina inandiklarini ifade ederek, "Biz bu hususta raporun aldirilmasinin gerekmedigine, o an için bir rahatsizliginin olmadigina inaniyoruz. Zira olay olus ve ögrencilerin beyanlari bu yöndedir. Ayrica önceki beyanlarimizda da belirttigimiz üzere saniklarin tutuklanmasini talep ederiz" ifadelerine yer verdi.

Yayla ve diger müstekilerin avukatlari da saniklarin tutuklu yargilanmasini istedi.

Sanigin avukati hurda araci istedi

Sanik R.A.’nin avukati, kazadan sonra araca tedbir konuldugunu ve araç üzerindeki incelenecek baska bir durumun söz konusu olmadigini ileri sürerek saniga teslim edilmesini istedi. Sanik avukati, "Müvekkilin zararlari nasil giderilecek? Hem içeride hem disarida saldiriya ugruyor. Aracin iadesi talep edilmis, araç verilmesin diye dilekçe veriyorlar. Sürekli vergi geliyor" dedi.

Mahkeme, saniklarin tutuklanmalarina yönelik taleplerin önceki durusmalarda belirtilen gerekçeler nedeniyle reddedilmesine karar verdi. Araç üzerinde yeniden inceleme yapilmasini gerektirecek durumun bulunmadigi nedeniyle sahibi R.A.’ya iade edilmesine karar verdi. Sürücü F.B.’nin Adli Tip Kurumu’ndan gelecek olan rapor sonucunun beklenmesi için durusma ileri tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA