Down Sendromlu Kizlar Gelinlik Hayallerine Kavustular

Ordu’nun Fatsa ilçesinde down sendromlu iki kiz arkadasin gelinlik ve dügün hayalini yakin aile dostlari ve komsulari gerçeklestirdi.

Down Sendromlu Kizlar Gelinlik Hayallerine Kavustular
Gelinlik hayalini gerçege dönüstürmek isteyen 27 yasindaki Sebile Talhak ve 28 yasinda ki Fatmanur Yilmaz için dügün organizasyonu yapildi. Organizasyonda ilk olarak gelinler için kiz isteme oldu, sonrasinda gelin arabalari süslenerek sehir içinde konvoylar yapildi. En son ise Fatsa Kültür Sarayi’nda telli duvakli, yogun bir katilim ile dillere destan dügün yapildi ve ellerine kinalar yakilarak oyun havalari ile hayali olan dügünlerini gerçeklestirdiler.

Ilçedeki bir dügün salonunda komsulari ve yakinlarinin katildigi organizasyonda gelinlik giyen Sebile ve Fatma orkestra esliginde çalinan müziklerle doyasiya eglendiler. Dügün organizasyonu gerçeklestiren ve genç kizlari hayallerine kavusturan Saime Çamastas, “Fatmanur esimin uzaktan akrabasi, Sebile ise Fatmanur’un en yakin arkadasi. Ikisi çok yakin arkadaslar. Anneleri ile görüstük ve sonrasinda dügün organizasyonu yaparak bu muhtesem günü düzenledik. Ilk olarak isteme töreni yaptik. Sonrasinda gelinliklerini aldik, davetiyeleri basildi be herkesi bu dügünümüze çagirdik. Dillere destan bir dügün yaptik emekleri geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

"Çocuklarimiz bu dügünle çok mutlu oldu" diyen Sebile Talhak’in annesi Fatma Talhak, “Saime hanimin büyük istegi ile çocuklarimiza dügün haptik. Çok mutluyuz, Allah emegi geçenlerden razi olsun” seklinde konustu.

"Fatmanur durmadan bana evlenmek istedigini söylüyordu" diyen annesi Sebahat Yilmaz, “Saime hanim bize geldiginde kizim Fatmanur hep ona bir dügün hayali oldugunu söylüyordu. Sonrasinda hayallerini gerçeklestirmek için bu organizasyonu yaptik ve çok güzel bir dügün yaptik. Çocuklarimizin istegi yerine geldi. Çok mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

27 yasindaki Sebile Talhak ve 28 yasindaki Fatmanur Yilmaz ise düzenlenen dügün töreni için çok mutlu olduklarini ifade ettiler.
Kaynak: İHA