Aksaray'da 300 Keklik Dogaya Salindi

Tarim arazilerindeki zararli haserelerle mücadele konusunda oldukça etkili bir rol oynayan keklikler, Aksaray’da dogaya salindi.

Aksaray'da 300 Keklik Dogaya Salindi
Yaz aylarinda artis gösteren haserelere karsi mücadele eden keklikler dogaya zarar veren haserelerle mücadele ederek çogalmasini engelliyor. Doga koruma ve destekleme mücadelesi çerçevesinde Aksaray’da 300 keklik dogaya salindi.

Kanatli Yaban Hayvani Salim programina yönelik açiklamalarda bulunan Konya Doga Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Orhan Çatalcam, “Kinali Teknik Kanatli Yaban Hayati Dagitim programi çerçevesinde biz de bu yil ilimizde 300 civarinda kekligi dogaya birakacagiz. Son 10 yil içerisinde yaklasik 16 bin 250 adet kekligi ilimizde salmis durumdayiz. Keklik su açidan önemli. Süne, çekirge, kene gibi diger tarim zararlilariyla ilgili mücadelede, deyim yerindeyse biyolojik mücadelenin ta kendisi kekliklerimiz. Bu anlamla sahaya salacagiz. Biyoçesitliligi de korumus olacagiz” dedi.

Programda konusma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu ise, “Zararli haserelerle mücadele konusunda keklik çok faydali bir hayvandir. Ormanlarimizin güvenlik görevlisi, bitkilerimizin güvenlik görevlisi olarak da keklik kusumuzu özetleyebiliriz. 300 civarinda kekligimizi dogaya saliyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan kafeslerdeki 300 adet keklik kusu dogaya birakildi.
Kaynak: İHA