663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nin Resmi Açilis Töreni Yapildi

Edirne’de bu yil 663’üncüsü gerçeklestirilen Tarih Kirkpinar Yagli Güresleri’nin resmi açilis töreni Sarayiçi Er Meydani’nda yapildi.

663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nin Resmi Açilis Töreni Yapildi
663. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin bugün ikinci gün müsabakalarinin baslamasinin ardindan saat 17.00’de Sarayiçi Er Meydani’nda resmi açilis töreni gerçeklestirildi.

Saygi durusunda bulunulup, Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan söz ve bestesi merhum Beyazit Sansi’ya ait Kirkpinar Marsi söylendi. Törende Türk bayragini göndere 2023 yilinin 662. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri’nin baspehlivani Yusuf Can Zeybek çekti.

Daha sonra baspehlivan Zeybek’in Türk bayragini tasiyarak öncülük ettigi kortej, protokolü ve seyircileri selamladi. Er Meydani’nda seyirciye cosku pehlivanlara cesaret veren 40 kisilik davul zurna ekibinin de yer aldigi kortejde, cazgirlarin, hakemlerin ve saha görevlilerinin geçidini tamamlamasinin ardindan güreslere devam edildi.

663’üncü Kirkpinar Agasi Seyfettin Selim, Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis, Edirne Belediye Baskani Filiz Gencan Akin ve Edirne Valisi Yunus Sezer, açilis töreninde konusmalar gerçeklestirdi.

Aga Seyfettin Selim, Peygamber sporu güreslere 15 senedir agalik yapmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, "Ne mutlu Türk’üm diyene, ne mutlu Türkiye’yi sevene ne mutlu Türkiye vatandasi olmaktan mutluluk duyana" seklinde konustu.

Federasyon Baskani Ibrahim Türkis de konusmasinda son 40 yilin en güzel Kirkpinar’inin yasanacagina dikkat çekti. Belediye Baskani Filiz Gencan Akin, Edirne olarak nice pehlivanlara ve hikayelere ev sahipligi yapmaya devam edeceklerinin altini çizdi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, 663 yillik gelenegi sürdürmenin onurunu yasadiklarini ve Kirkpinar’in Edirne’nin bayrami oldugunu ifade etti.

Kaynak: İHA