Kastamonu'daki Orman Yanginlari Kontrol Altina Alindi

Kastamonu’nun Ihsangazi ve Azdavay ilçelerinde çikan orman yanginlari kontrol altina alindi. Ekiplerin sogutma çalismalari devam ediyor.

Kastamonu'daki Orman Yanginlari Kontrol Altina Alindi
Kastamonu’nun Ihsangazi ilçesine bagli Cambaz ve Koçcagiz köyü sinirlarinda bulunan ormanlik alanda dün aksam saatlerinde yildirim düsmesi neticesinde yangin çikmisti. Bugün aksam saatlerine kadar devam eden yangina çok sayida ekip tarafindan müdahale edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangin kontrol altina alindi. Saganak yagisin da basladigi bölgede sogutma çalismalari devam ediyor.

Bölgede incelemelerde bulunan Kastamonu Valisi Meftun Dalli, yanginla ilgili bilgi vererek, "Yangina saat 17.45 itibariyle Kastamonu, Çankiri, Ankara, Ilgaz ve Amasya’dan gelen orman ekipleri, 3 helikopter, 18 arazöz, 24 ilk müdahale araci, 6 su ikmal araci, 1 ekskavatör, 1 greyder, 1 dozer ile müdahale edilmektedir. Yangin kontrol altina alinmis, sogutma çalismalari devam etmektedir" dedi.

Öte yandan, Kastamonu’nun Azdavay ilçesi Mehmet Çelebi köyünde de ögle saatlerinde çikan orman yanginina helikopter destegi ile müdahale edildi. Ekiplerin yogun çalismasi ile yangin, köydeki evlere siçramadan kontrol altina alindi. Ekipler yanan ormandaki sogutma çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA