Battalgazi Belediyesi Temmuz Ayi Olagan Toplantisini Tamamladi

Battalgazi Belediye Meclisi, temmuz ayi olagan toplantisini Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin baskanliginda gerçeklestirdi.

Battalgazi Belediyesi Temmuz Ayi Olagan Toplantisini Tamamladi
Battalgazi Belediye Meclisi, Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin baskanliginda Temmuz ayi olagan toplantisinda bir araya geldi. Yoklama, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan toplantida, ilk olarak Haziran ayi olagan toplantisinin karar özeti oy birligiyle kabul edildi. Battalgazi Belediyesi Meclis Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen Temmuz ayi olagan toplantisinda imar konulari agirlikli olmak üzere 10 gündem maddesi görüsülerek karara baglandi.

‘’Hepimizin tarihe karsi sorumlulugu var’’

Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, Temmuz ayi meclis toplantisinda yaptigi konusmada, rezerv alan sorununa dikkat çekti. Taskin, Niyazi Misri ve Emeksiz mahallelerinin yüzde 99’unun yikildigini, büyük firmalarin bu mahallelere girdigini ancak insaatlarin mahkemelerden kaynakli bir türlü baslayamadigini, sorunun birkaç mahkemelik yerden kaynaklandigini ifade ederek, "Sadece Saray Mahallesi’nde 4 bin 500 hak sahibi var. Bunlardan 7’si dava açtigi için mahkeme yürütmeyi durdurma karari aliyor. 7 kisi, 4 bin 500 kisiyi bekletiyor. Devletimiz gereken tüm destegini deprem bölgesine veriyor. Bizlerde çözüm odakli olursak devlet millet beraber sorunlari hizli bir sekilde çözeriz. Yalniz burada rant elestirisi yapiliyor, bu nasil bir rant anlamiyorum. Bu cümleyi kurmak kolay, bu cümlelere kulak kabartacak halimiz yok. Kaybedecek zamanimiz da yok. Bunun partisi yok. Siyaset yapmadan bu sehri bir an önce ayaga kaldirmaliyiz" dedi.

Imar sorunlarini da büyük ölçüde giderdiklerini belirten Taskin, "Imar ile büyük bir sorunu astik. Buna ragmen istenilen seviyede degiliz. Tarih sadece sonuçlara bakiyor. Hepimiz tarihe karsi sorumlulugumuzu yerine getirelim ve bu sehri bir an önce ayaga kaldiralim. Sizlerden ricam, oralarda esiniz dostunuz arkadasiniz mutlaka vardir. Gidip konusalim, ayri ayri ya da beraber fark etmez. Ama gidip ikna edelim ve insaatlar baslasin" ifadelerini kullandi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Agustos ayi olagan toplantisini 6 Agustos Sali günü saat 14.30’da gerçeklestirecek.
Kaynak: İHA