Esini Bogduktan Sonra Topraga Gömen Tutuklu Sanik, 6 Ay Önce De Evini Yakmis

Çanakkale’nin Biga ilçesinde bosanma asamasindaki esini bogarak öldürerek hafriyat alanina gömen tutuklu sanik Firat Yildizhan’in, olaydan 6 ay önce esinin oturdugu evi yaktigi ortaya çikti. Olayla ilgili hazirlanan iddianamede Firat Yildizhan hakkinda ’zincirleme sekilde yakarak mala zarar verme’ suçundan 4 aydan 3 yila kadar hapis cezasi talep edildi.

Esini Bogduktan Sonra Topraga Gömen Tutuklu Sanik, 6 Ay Önce De Evini Yakmis
Çanakkale’nin Biga ilçesinde 16 Subat’ta meydana gelen olayda iddiaya göre, Firat Yildizhan (32) bosanma asamasindaki esi Saliha Gizem’in Lapseki’deki evinin önüne gelerek konusmak istedi. Firat Yildizhan, Saliha Gizem’i evinin önünden otomobille alarak Lapseki’den Biga istikametine dogru yola çikti. Bu sirada Yildizhan ve Gizem tartismaya basladi.

Tartisma sonucunda Firat Yildizhan, Saliha Gizem’i iple bogarak öldürüp, cesedini Biga’nin Çavusköy Mahallesi mevkisinde bir hafriyat alanina gömdü. Saliha Gizem’den haber alamayan ailesi ise durumu polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Yapilan detayli çalisma sonucunda Saliha Gizem’in Lapseki’den bir araca binip, Firat Yildizhan ile birlikte ilçeden ayrildigi belirlendi. Bunun üzerine polis ekipleri tarafindan Firat Yildizhan ile ona yardim ettigi ileri sürülen kardesi Yagiz Yildizhan gözaltina alindi. Cinayeti itiraf eden Firat Yildizhan, bosanma asamasindaki esi Saliha Gizem’in cansiz bedenini gömdügü bölgeye gösterdi. Polis ekipleri sabah saat 07.00 siralarinda Çavusköy Mahallesi’ndeki hafriyat alanindan Saliha Gizem’in cansiz bedenini buldu. Gözaltina alinan Firat Yildizhan ve kardesi, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Savciliktaki ifadelerinin ardindan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Firat Yildizhan ve kardesi Yagiz Yildizhan, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çanakkale Cumhuriyet Savciligi, olayla ilgili sorusturmayi tamamlayip iddianame hazirladi. Ifadeler ve toplanan deliller isiginda savci, saniklar Firat Yildizhan’in ’tasarlayarak ese karsi öldürme’, kardesi Yagiz Yildizhan’in ise ’tasarlayarak yakin akrabayi öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasini talep etti.

Esini öldürmeden 6 ay önce de evini yakmis

Cinayetten sonra gözaltina alinan Firat Yildizhan’in emniyetteki ifadesinde Saliha Gizem Yildizhan’in Lapseki ilçesinde kiraci olarak oturdugu evde, 11 Agustos 2023’te yangin çikardigini itiraf ettigi ortaya çikti. Ölen ya da yaralananin olmadigi yanginla ilgili de baslatilan sorusturma tamamlanarak iddianame hazirlandi. Iddianamede ise ifadeler ve toplanan deliller isiginda savci Firat Yildizhan hakkinda ’zincirleme sekilde yakarak mala zarar verme’ suçundan 4 aydan 3 yila kadar hapis cezasi talep etti.
Kaynak: İHA