Aliyeva, Türk Ticaret Fuari Hakkinda Bilgiler Verdi

Türk Devletleri Teskilati heyeti, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Fatih Çapraz ve yönetimini ziyaret ederek Kasim ayinda gerçeklestirilecek olan Türk Ticaret Fuari ile ilgili bilgilendirdi.

Aliyeva, Türk Ticaret Fuari Hakkinda Bilgiler Verdi
Türk Devletleri Teskilati üyesi Avukat Aygül Aliyeva ve beraberindeki heyet Karabük Ticaret ve Sanayi Odasini ziyaret etti.

Heyeti Baskan Fatih Çapraz ve yönetimi karsiladi. Görüsmenin ardindan gazetecilere konusan Türk Devletleri Teskilati üyesi Avukat Aygün Aliyeva, önemli bir fuarin tanitimini ve duyurusunu yapmak üzere Karabük’e geldiklerini belirterek “Karabük sanayi merkezlerinden biridir. O yüzden burada oldugumuz için mutluyuz” dedi.

Türk Ticaret Fuari’nin 7-9 Kasim tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi’nde yapilacagini aktaran Aliyeva, “Türk devletleri Azerbaycan, Kirgizistan, Kazakistan, Türkiye, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan ve Kuzey Kibris Türkiye Cumhuriyeti arasinda ticareti, yatirimlari, teknolojileri ve hizmetlerin gelistirilmesini amaçlayan bir platformdur. Türk devletlerinin ilk ticaret ve yatirim fuaridir. Ilkini Türkiye’de yapmayi düsündük. Bu fuar ve forumlar diger Türk devletlerinde de yapilacaktir” diye konustu.

Aliyeva, gerçeklestirilecek olan fuardaki amacin Türk devletleri arasindaki isbirliklerini kolaylastirmak ve güçlendirmek oldugunu söyledi.



Baskan Çapraz, heyete nazik ziyaretlerinden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA