Gazze'de Can Kaybi 39 Bin 258'E Yükseldi

Israil’in 295 gündür saldirilarini sürdürdügü Gazze Seridi’nde son 48 saatte 83 kisinin hayatini kaybetmesiyle toplam can kaybi 39 bin 258’e yükseldi.

Gazze'de Can Kaybi 39 Bin 258'E Yükseldi
Israil, 7 Ekim’den bu yana Gazze Seridi’ndeki katliamlarina devam ediyor. Gazze’deki Filistin Saglik Bakanligindan yapilan açiklamada, Israil ordusunun son 48 saatte 7 saldiri gerçeklestirdigi, 83 Filistinlinin Filistinlinin hayatini kaybettigi, 186 Filistinlinin de yaralandigi duyuruldu. Israil’in 7 Ekim’den bu yana düzenledigi saldirilarda ölenlerin sayisinin 39 bin 258’e, yaralananlarin sayisinin 90 bin 589’a yükseldigi aktarildi.

Bugün Deir el-Balah’ta 30, Han Yunus’ta 23 can kaybi

Israil’in bugün Gazze Seridi’nin merkezindeki Deir el-Balah’ta yerinden edilen sivillerin sigindigi Khadija Okulu’nda bulunan sahra hastanesini hedef aldigi saldirida ise 30 kisinin yasamini yitirdigi, 100’den fazla kisinin de yaralandigi kaydedildi. Israil ordusunun ayrica Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus’ta sabat saatlerinden bu yana gerçeklestirdigi saldirilarda 23 kisinin hayatini kaybettigi, 89’dan fazla kisinin yaralandigi belirtildi.

"Sahra hastanesi 3 füzeyle vuruldu"

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, Deir el-Balah’taki Khadija Okulu’nda bulunan sahra hastanesinin 3 füzeyle vuruldugu, hayatini kaybedenler arasinda 15 çocuk ve 8 kadinin da bulundugu belirtildi. Açiklamada, "Tamami sivil onlarca hasta ve yaraliya saglik hizmeti veren bir sahra hastanesine karsi bu korkunç katliami gerçeklestiren Israil isgalini en güçlü sekilde kiniyoruz. Yerinden edilenlere, sivillere yönelik bu katliamlarin devam etmesinden Israil isgalini ve ABD yönetimini tamamen sorumlu tutuyoruz. Uluslararasi topluma, Birlesmis Milletlere, çesitli uluslararasi örgütlere ve özgür dünyanin tüm ülkelerine, soykirim savasini durdurmasi, Gazze’de akan kani durdurmasi için Israil isgaline ve ABD yönetimine baski uygulama çagrisinda bulunuyoruz" ifadeleri kullanildi.

Hamas’tan kinama

Hamas Hareketinden okuldaki sahra hastanesinin hedef alindigi saldiriya yönelik yapilan yazili açiklamada, "Khadija Okulu’ndaki katliam, düsman Israil’in tüm insani degerlerden uzaklastigini ve tüm savas hukukunu hiçe saydigini teyit eden bir suçtur. Isgal, caydiricilik olmaksizin sivillere yönelik katliamlari sürdürüyor. Uluslararasi toplumu ve Birlesmis Milletleri, sessizligi bozmaya ve isgalin suçlarini durdurmasi için gerekli adimlari atmaya çagiriyoruz" denildi.

Öte yandan Israil ordusu, Deir el-Balah’taki saldirida Hamas’in komuta ve kontrol merkezinin hedef aldigini iddia etti.
Kaynak: İHA