Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Borçlarinin Hatirlatilmasi, CHP'yi Ciddi Manada Tedirgin Etti'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, CHP’li belediyelerin Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SGK) olan borçlarini ödemeleri için yaptigi çagridan sonra adeta kiyametin koptugunu belirterek, "Popülizm yapmak yerine Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarini ödemelerinin ülkemiz için daha hayirli olacagini söyledim. Bunu söyledim diye adeta kiyamet koptu. Bundan Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi çok rahatsiz oldu. Borçlarinin hatirlatilmasi, CHP’yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu. Muvazeneleri kaydi. Motor su kaynatti” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Borçlarinin Hatirlatilmasi, CHP'yi Ciddi Manada Tedirgin Etti'
31 Mart Yerel Seçimleri sonrasinda ilk kez dün aksam saatlerinde memleketi Rize’ye gelen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan bugün Rize Valiligi önünde düzenlenen Ayder Yaylasi Koruma ve Yenileme Projesi ile Il Geneli Kentsel Dönüsüm ve Afet Konutlari Anahtar Teslimi ve Toplu Açilis Töreni’ne katildi.

Tören nedeniyle alana yagmur yagisina karsilik dinleyicilerin islanmamasi için çadir kuruldu.

Törende konusan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 5 ay sonra memleketi Rize’ye geldigini hatirlatarak, “Köküm sensin, dalim sensin, evim sensin, yolum sensin, gönlüm sensin, dilim sensin Rabbim vermis seni bize ömrüm sana feda Rize. Köküm olan, dalim olan, evim barkim, yolum olan, gönlümde ve dilimden düsmeyen Rize’yi bugün bir kez daha sevgiyle selamliyorum. Rize’yle bizim aramiza kimse giremez. Gönülden gönüle giden su gizli yolu kimse yikamaz. Rize her zamanki gibi masallah evladini yine askla bagrina basiyor. Rabbim muhabbetimizi artirsin diyorum” ifadelerini kullandi.

“Ayder’e toplam 2 milyar 687 milyon liralik yatirim yaparak eski güzelligine kavusturduk”

Dünyaca ünlü turizm merkezi Rize’nin Çamlihemsin ilçesindeki Ayder Yaylasi’na yenileme ve koruma projesi, kapali otopark insaati ile altyapi ve çevre düzenlemesi yapildigina dikkat çeken Cumhurbaskani Erdogan, Ayder’in hiçbir yerinde insan kaynakli kirlilik yasanmadigini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan, “Bin 800 araçlik kapali otoparkimiz, esine az rastlanir sekilde üstü yesil alan ve agaçlarla süslenerek yer altina insa edildi. Artik araçlar burada otoparka birakiliyor. Vatandasimiz ring aracina biniyor, ziyaretini yapiyor, keyfini çikariyor ve aracina geri dönüyor. Ayder’in hiçbir yerinde insan kaynakli kirlilik yasanmiyor. Toplam 517 milyon lira maliyetle hizmete verdigimiz bu önemli altyapi yatiriminin hayirli olmasini diliyorum. Böylece sadece çevre ve sehircilik alaninda bugün Rize’mize 855 milyon liralik bir yatirimi kazandirmis oluyoruz. Karadeniz’in göz bebegi olan Ayder’e yaptiklarimiz bunlarla sinirli degil. Altyapi yenilemesi, çevre düzenlemeleri ve diger pek çok çalismamiz da Ayder’imizi kirlilikten, çirkin yapilasmadan kurtardik. Yiktigimiz çarpik binalarin yerine bir termal otel ve 6 apart otel insa ettik. Bu otellerin tüm insa malzemeleri de bölgenin yöresel özelliklerine ve renklerine uygun sekilde dogal malzemelerle yapildi. Ayder’de daha evvel yapilmis tüm otellerin, evlerin, kirli sulari Firtina deresine akiyordu. Son teknolojiye sahip bir aritma tesisi yaparak su kirliligini de önledik. Güncel rakamlarla Ayder’e toplam 2 milyar 687 milyon liralik yatirim yaparak eski güzelligine kavusturduk. Ayder’in güzelligine güzellik katan bütün bu projelerde emegi olan Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin Bakan ve ekibini tebrik ediyor, mimarlarimiza, mühendislerimize, isçilerimize ayrica tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Borçlarinin hatirlatilmasi, CHP’yi ciddi manada tedirgin etti”

Tüm Türkiye’ye hizmet götürdüklerini dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, CHP’li belediyelerin SGK borçlarina sadik olmadigini belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan, “Iste görüyorsunuz bizim gündemimizde toplu açilislar var. Bizim gündemimizde hizmet var. Eser var. Yatirim var. Bizim gündemimizde sehirlerimizi Türkiye yüzyilina hazirlamak var. Biz çalisiyoruz laf üretmiyoruz. Is üretiyoruz is. Biz kosuyoruz. Biz tüm Türkiye’ye hizmet götürüyoruz. Ülkemize, milletimize, insanliga eser kazandirmak için ter döküyoruz. Bakiniz dün Istanbul’da HIT-30 yüksek teknoloji yatirim programini gerçeklestirdik. Türkiye’yi ileri teknolojinin tasarim, gelistirme ve üretim merkezi yapacak gerçekten önemli bir programi is dünyamizin istifadesine sunduk. Bugün buradayiz. Sizlerle birlikteyiz. Toplu açilis yapiyoruz. Agustos ayinda baska illerimizde açilislar gerçeklestirecegiz. Yani bahanelere sarilmadan, ona buna kulak asmadan bölgemizdeki sikintilara aldirmadan Türkiye yüzyilinin insasi için mücadele ediyoruz. Peki biz bunlari yaparken muhalefet ne yapiyor? 22 yildir ne yapiyorlarsa bugün de onu yapiyorlar. Is yapmak, hizmet etmek yerine mazeret üretiyorlar. Çigirtkanlik yaparak, cazgirlik yaparak, depolarini kapatmaya çalisiyorlar. Bu haftaki grup toplantimizda hükümet olarak emeklilerimizle ilgili gayretlerimizden bahsettim. Son 22 yilda en düsük emekli ayligi ve asgari ücretin nereden nereye geldigini rakamlarla ortaya koydum. Dolar bazinda reel olarak ve enflasyonla karsilastirmali bir sekilde neler yaptigimizi tek tek anlattim. Muhalefete basta emeklilerimiz olmak üzere milletimize meydanlarda verdikleri ancak tutmadik sözleri hatirlattim. Popülizm yapmak yerine Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarini ödemelerinin ülkemiz için daha hayirli olacagini söyledim. Bunu söyledim diye adeta kiyamet koptu. Bundan Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi çok rahatsiz oldu. Borçlarinin hatirlatilmasi, CHP’yi ciddi manada tedirgin etti. Öyle ki dengeleri bozuldu. Muvazeneleri kaydi. Motor su kaynatti. Kendilerini savunma adina söyledikleri sözlerin aslinda becerisizliklerini ikrar etmek oldugunu anlayamiyorlar. Borç alinirken dost ödenirken düsmandir misali. Bunlar da borçlarinin üstüne yatmak için abuk sabuk isler yapiyorlar” seklinde konustu.



“CHP deyince akla ne geliyor? Çöp, çukur, çamur”

“CHP Genel Baskaninin SGK prim borçlarini ödememek için gösterdigi çabayi izledikçe gülsek mi, aglasak mi inanin bilemiyoruz” diyen Cumhurbaskani Erdogan, söyle konustu:

“Bilhassa CHP’nin genel baskani her açiklamasiyla kendini ve partisini gülünç durumlara düsüyor. Neymis? Hükümet mali darbe yapma pesindeymis. Neymis? Sayet borçlarini öderlerse, CHP’li belediyeler is yapamaz. Hatta çöpleri bile elleriyle toplamak zorunda kalirlarmis. Iyi de CHP’li belediyeler zaten çöp toplamiyor ki. CHP deyince akla ne geliyor? Çöp, çukur, çamur. Devraldiginiz belediyelerde milleti çöp daglariyla, çamurla, çukurla tekrar tanistirmayi basardiniz. Kamyonla toplamadiginiz çöpleri ellerinizle mi toplayacaksiniz? CHP Genel Baskaninin SGK prim borçlarini ödememek için gösterdigi çabayi izledikçe gülsek mi, aglasak mi inanin bilemiyoruz. Biz kimseye iftira atmiyoruz. Sadece gerçekleri ortaya koyuyoruz. Simdi bazi rakamlari sizlerle paylasmak istiyorum. Bunlarin niçin panikledigini aslinda rakamlar bizlere anlatiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na en fazla borcu olan ilk bes belediye Cumhuriyet Halk Partili belediyeler. Toplam 96 milyar liralik borcun 65,1 milyar lirasi yani yüzde 68’i CHP’li belediye ve istiraklerine ait. Büyük sehirlerde durum çok daha kötü. Büyüksehir borçlarinin yüzde 76’si CHP’li belediyelere ait. SGK’ya borcu 1 milyar liranin üzerinde olan 6 ilçe var. Tahmin ettiginiz gibi bu 6 ilçeden 5’i CHP belediyesi. 500 milyon liranin üzerinde borcu olan 26 ilçeden 24’ü CHP’li. Beyefendiler SGK’ya borçluluk noktasinda zirveyi bunlar kimseye birakmiyor. Bir diger önemli husus sudur. Borcu en fazla olan belediyeler CHP’nin sürekli kazandigi belediyeler. Dahasi CHP’ye geçen belediyelerin borcu katlanarak artiyor. Çalisma Bakanligi’mizin yayinladigi en borçlu belediyeler listesine söyle bir bakin. Ilk 5 belediye borcunun son 5 yilda 9 ila 883 kat arasinda arttigini görürsünüz. Yani bunlarin borç ödeme gibi bir kültürleri böyle bir aliskanliklari yok.”

“Belediye Baskanlari Kiliçdaroglu’nun kötü mirasini aynen sürdürüyor”

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nin siyasi parti ayrimi gözetmeden tüm Belediyelere borç bildirimlerini göndermeye basladigini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, sözlerini söyle tamamladi:

“Eski Genel Baskanlari, Genel müdürlügü döneminde SSK’yi batirmisti. Belediye Baskanlari Kiliçdaroglu’nun kötü mirasini aynen sürdürüyor. Anlasilan sosyal güvenlik sistemine kastetmek bunlarin bir gelenegi. Meydanlarda vaat dagitmayi biliyorlar atip tutmayi çok seviyorlar. Ama is devlete ve millete olan borçlarini ödemeye gelince ara ki bulasin. Ne sözlerine sadiklar, ne de borçlarina sadiklar. Dikkat edin vaaz gösterisine, dans gösterisine gelince para var. Gazetecilere Roma turu yaptirmaya gelince para var. Destelerle kule yapmak isteyince para var. Kisisel reklam kampanyalarina harcamak için para var. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcunu ödemeye gelince para yok. Yetimin, öksüzün, emekçinin hakkini vermeye gelinde para yok. Insanda biraz utanma olur. Mahcubiyet olur. Benim milletim buna kanar mi? Kusura bakmasinlar ama kimse kör degil. Herkes neyin ne oldugunu çok iyi biliyor. Çok iyi görüyor. Bizde öne sürülen bahanelerin hiçbirini kabul etmiyoruz. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligimiz siyasi parti ayrimi gözetmeden tüm Belediyelere borç bildirimlerini göndermeye basladi.

Sonra da bu prim borçlarinin tahsili için gerekli adimlari atacak. Biz bu süreci siyasi çekismelere kurban etmek istemiyoruz. Hakkaniyete ve adalete uygun sekilde tahsilatlari gerçeklestirmek arzusundayiz. Sayin CHP Genel Baskani’na tavsiyem öncelikle dersine iyi çalismasi ardindan enerjisini borcunu ödemekten kaçmak yerine milletin hakkini ödemek için kullanmasidir. Türkiye için, milletimiz için, emeklilerimiz için en dogru yol budur. Buradan su gerçegi onlara hatirlatmak isterim. Biz milletin hakkini ve hukukunu korumanin derdindeyiz. Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmis borçlarinizi daha fazla geciktirmeden ödeyin derken sadece emekçinin hakkini savunuyoruz. Bu durusumuzdan da taviz vermeyecegiz. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun.”

Erdogan’in konusmasinin ardindan yapilan Afet Konutlari’nin anahtarlari hak sahiplerine teslim edildi, toplu açilis töreni gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA