Baskent'te Kapkaç Olayinin Süphelisi, 217 Kamera Görüntüsü Incelenerek Yakalandi

Ankara’da bir kadinin darbedilerek, cep telefonu ve cüzdaninin çalinmasi olayiyla ilgili çalisma baslatan polis, 217 kamera görüntüsü izleyerek kimligini belirledigi süpheliyi yakalayip gözaltina aldi.

Alinan bilgiye göre, Etimesgut ilçesi Seyh Samil Mahallesi’nde 9 Temmuz’da meydana gelen kapkaç olayiyla ilgili olarak Etimesgut Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi ekipleri çalisma baslatti. Olay günü sabah saat 09.00 siralarinda, H.A. isimli kadin yürüyerek evine gittigi sirada bir kisinin saldirisina ugradi. Cep telefonu ve cüzdanini çalmak isteyen süpheliye direnen H.A. yere düserek metrelerce sürüklendi. Yasanan arbedenin ardindan kadinin telefonu ve cüzdanini zorla alarak olay yerinden kaçan süphelinin yakalanmasi için polis çalisma baslatti.

Genis çapli arastirma yapan ekipler, olayin meydana geldigi gün ve sonrasindaki 17 gün boyunca toplamda çevredeki 217 güvenlik kamerasi görüntüsünü inceledi. Yapilan detayli inceleme sonucunda süphelinin H.B. oldugu belirlendi. Süpheli, 26 Temmuz’da Sincan ilçesindeki adresine yapilan baskinla yakalanarak gözaltina alindi. H.B.’nin yapilan üst aramasinda, baskasina ait kimlik karti ve darbettigi H.A.’ya ait EGO karti ele geçirildi.

Süphelinin kimlik sorgulamasinda ise hirsizlik basta olmak üzere çok sayida suçtan kaydinin bulundugu, 8 farkli suçtan arandigi ve 5 yil kesinlesmis hapis cezasinin oldugu ortaya çikti. H.B.’nin emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliye sevk edilecegi belirtildi.

Kapkaççilik ani ise bir güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi. Kamera kaydinda caddede kimsenin olmadigi sirada saldiriya ugrayan kadinin bir süre direndigi ve yerde sürüklenerek yaralandigi görüldü.

Kaynak: İHA