20 Yasinda 53 Yil Hapis Cezasiyla Aranan Suç Makinesi Adana'da Parkta Yakalandi

Izmir’de ‘Sahte oto kiralama sitesi’ kurarak dolandiricilik yapan 20 yasindaki suç makinesi 2 yil içerisinde 50 suça karisti. Kendisine evsiz süsü veren suç makinesi 53 yil 7 ay hapis cezasi ile aranirken Adana’da çocuk parkinda bekçiler tarafindan yakalandi.

20 Yasinda 53 Yil Hapis Cezasiyla Aranan Suç Makinesi Adana'da Parkta Yakalandi
Seyhan Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Yarbasi Sehit Erdogan Çitak Polis Merkezi’nde görevli çarsi ve mahalle bekçileri, Cemalpasa Mahallesi Gazipasa Bulvari üzerinde bulunan çocuk parkinda durumundan süphelendigi bir kisiyi durdurdu.

Sahte kimlik numarasi verdi

Çarsi ve Mahalle bekçileri durumundan süphelendigi kisiye GBT sorgusu yapmak için kimligi istedi. Süpheli Murat Can Songelen (20) kimliginin yaninda olmadigini kimlik numarasini bildigini söyledi.

Kimlik numarasi ile sorgusu yapan bekçiler, sistemdeki fotograf ile sahsin birbirine benzemedigini fark etti. Bunun üzerine Songelen kaçmaya çalisti. Bekçiler ise sahsa kelepçe takarak etkisiz hale getirdi.

22 dosyadan 53 yil 7 ay hapis cezasi oldugu ortaya çikti

Yarbasi Sehit Erdogan Çitak Polis Merkezi’ne götürülen Murat Can Songelen, gerçek kimlik numarasini verdiginde Izmir basta olmak üzere 22 dosyadan kesinlesmis 53 yil 7 ay hapis cezasi oldugu ve 28 farkli suçtan ise arandigi tespit edildi.

Izmir’den Adana’ya kaçti, parkta yasayip evsiz süsü verdi

22 farkli sehirde insanlari dolandirilan Murat Can Songelen, Izmir’de ikamet ederken 53 yil 7 ay hapis cezasi aldigini ögrenince izini kaybettirmek istedi. Süpheli kaçip Adana’ya geldi. Burada ise Songelen yakalanmamak için kendisine evsiz süsü vererek parklarda yasamaya basladi.

Ilk suçunu 18 yasinda islemis

20 yasindaki suç makinesi Murat Can Songelen, 18 yasina bastiktan sonra 2 yil içinde 50 suç isledigi ortaya çikti. Süpheli, ‘Sahte oto kiralama sitesi’ kurarak birçok dolandiricilik olayina karistigi için 53 yil 7 ay hapis cezasi aldigi ögrenildi.

Polis merkezinde islemleri tamamlanan hükümlü adliyeye sevk edildi. Buradaki islemlerin ardindan hükümlü genç cezaevine teslim edildi.
Kaynak: İHA