Van'da 'Filistin'i Unutma' Konulu Basin Açiklamasi Yapildi

Van Filistin’e Destek Platformu üyeleri, Israil’in Gazze’ye yönelik devam eden saldirilarini basin açiklamasiyla protesto etti.

Van'da 'Filistin'i Unutma' Konulu Basin Açiklamasi Yapildi
Van Filistin’e Destek Platformu üyeleri Cuma namazi sonrasi Hazreti Ömer Camii avlusunda bir araya gelerek “Filistin’i Unutma Gazze Hakkinda Konusmaya Devam Et” konulu bir basin açiklamasi yapti. Grup adina basin açiklamasini okuyan Ömer Gündüz, Gazze’ye yönelik saldirilarin 9 aydir devam ettigini belirtti.

Gündüz, “Son olarak hafta basinda Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus sehrinin çesitli bölgelerine düzenledigi hava ve topçu saldirilari sonucu 100’den fazla Filistinli kardesimiz sehit olmustur. Iyice zivanadan çikan Siyonistler, insanliktan uzak bir halde terör saldirilarini sürdürürken gerçeklesen bu son saldiri sözün bittigi yer olmustur. Gazze Seridi’ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadirlarini bombalayan Siyonist Israil’in ve en büyük destekçisi katil ABD’nin bölgede bu kadar rahat hareket etmesinin en büyük sebebi elbette ki katliamlara ‘dur’ diyecek yetkin ve etkin bir gücün olmayisi ve Müslüman ümmetin dagilmisligidir. Her zaman haykirdigimiz gibi Israil ancak güçten anlar. Üzülerek söylemek gerekir ki Filistin’de, Gazze’de yasanan zulüm ve katliamlar su günlerde Müslümanlarin gündeminden düsmüs durumdadir. Bu sebeple bugün burada bir araya gelisimizin gayesi Gazze’de yasanan katliamlari asla unutma ve unutturma demek içindir” dedi.

Basin açiklamasi yapilan duanin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA