Sultanahmet'te Elektrik Kesintisi, 10 Gündür Esnafin Kabusu Oldu Açiklamasi Esnaf, BEDAS'tan Çözüm Istedi

Istanbul’un Fatih ilçesi Sultanahmet bölgesinde, çogunlugu turistik hizmet veren esnaf ve bölge halki, 10 gündür yasanan elektrik kesintileri, nedeniyle zor anlar yasiyor. BEDAS nedeniyle magduriyet yasadigini ifade eden esnaf sorunun bir an önce çözülmesini talep ederken durumla ilgili aralarinda topladigi dilekçeyle adliyeye suç duyurusunda da bulundu.

Sultanahmet'te Elektrik Kesintisi, 10 Gündür Esnafin Kabusu Oldu Açiklamasi Esnaf, BEDAS'tan Çözüm Istedi
Fatih Sultanahmet’te meydana gelen elektrik kesintileri, turistlerin yogun olarak ziyaret ettigi tarihi bölgedeki isletmeleri ve günlük yasami olumsuz etkiliyor. Elektrik kesintileri nedeniyle is yapamaz hale gelen esnaflar, BEDAS nedeniyle magduriyet yasadiklarini dile getirerek yetkililerden acil çözüm bekledigini söyledi.

Öte yandan “ARASTA Bazaar” esnafinin topladigi dilekçeyle adliyeye durumla ilgili suç duyurusuna bulundugu da ögrenildi.

Sultanahmet Meydani’nda dükkani bulunan Sabri Köse, “1 haftadir Fatih’te, Sultanahmet bölgesinde yasanan elektrik arizasinin kaynaginin hala bulunamamasi nedeniyle Sultanahmet’te yasadigimiz sikintiya bakin. Ilkel sartlarda aydinlatma sagliyoruz. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor, sordugumuz sorulara düzgün cevap vermiyor ve düzenli olarak 1 haftadir elektrigimiz kesiliyor. Etlerimizi muhafaza edecegimiz dolaplarimiz bozuldu. Yani Sultanahmet’in göbeginde, turistlerin gelip görecegi manzara karanlik ve güvensiz bir yol. Isletmeler kan agliyor. Bununla ilgili bir çalisma yapilmiyor ve arizanin hala bulunmadigi söyleniyor. Elektrik faturasini bir gün yatirmadigimizda hemen kesmeye gelen ilgililer, 1 haftadir yasadigimiz sikintilarla ilgilenmiyor. Büyük bir sikintidayiz; lütfen yetkililer bu isle ilgilensin. Ne aydinlatma ne de baska bir sey var; gelen müsterilere karanlikta servis yapiyoruz. Kendi imkanlarimizla LED’li ve günes enerjili isiklarla çalisiyoruz” seklinde konustu.



“10 günden beri elektrigimiz yok”

Bir baska esnaf Hikmet Yenigül, “10 günden beri elektrigimiz yok. Iki saat veriyorlar, üç saat veriyorlar; biz sabaha kadar kepenkleri kapatamiyoruz. Benim kaç sefer malim çöpe gitti. Aradigimiz zaman iste ‘bir saat sonra’ diyorlar, sabaha kadar bekliyoruz. Bizim Sultanahmet’in göbegindeki rezilligimiz bu. Bu bir rezilliktir. 10 gün boyunca elektrik gitmis olamaz böyle bir yerde. Bizim gibi garibanlar jeneratör alamiyor, parasi olanlar alip kullaniyor. Mesela, kazi çalismasi var; getir jeneratörünü oradan milletin elektrigini ver, isini yaptiktan sonra geri ver” dedi.



“Otelde kimse durmuyor, turistler kaçiyor”

Kesintiler karsisinda çaresiz kalan bazi esnaflar ise jeneratör kullanarak aydinlatma ve elektrik ihtiyacini geçici olarak karsilamaya çalisiyor. Esnaf Erkan Fidan, “10 günden beri ayni sikintiyi çekiyoruz. Bir yer yapiliyor, bir yer patliyor. Üç bes saat enerji veriyorlar, sonra tekrar gidiyor. Bekliyoruz, ne olacak biz de bilmiyoruz. Basimizin çaresine bakmaya çalisiyoruz açikçasi. Ben de gidip kendi bütçeme göre bir tane jeneratör almaya çalisacagim çünkü bu sorun ne zaman çözülecek, hiçbir fikrimiz yok. BEDAS elemanlari geliyor, burada ana salter var, her gün oradalar; bir yeri söküyorlar, bir yeri takiyorlar, bir yeri kazip kaldiriyorlar. Konusuyoruz, onlar da bilmiyor. Hakikaten esnaf çok magdur, otelde kimse durmuyor, turistler kaçiyor, restoranlar keza öyle. Arasta Çarsisi’nda bütün esnaflar yazili dilekçe topladilar. Çaglayan Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundular. Yani 10 gündür böyle, herkes zarar ediyor” dedi.

Kaynak: İHA