Samsun Barosu Yeni Hizmet Binasinin Temeli Atildi

SAMSUN – Samsun Barosu Hizmet Binasi ve Sosyal Tesisi’nin temeli törenle atildi.

Samsun Barosu Yeni Hizmet Binasinin Temeli Atildi
3 bin 970 metrekare kapali alana sahip olacak Samsun Barosu Hizmet Binasi ve Sosyal Tesisi’nin temel atma töreni, Canik ilçesi Mert Irmagi karsisinda yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, protokol konusmalarinin ardindan yeni hizmet binasinin temeli dualarla atildi. Yeni hizmet binasindan birçok avukat ve avukat adayinin istifade edeceginin altini çizen Türkiye Barolar Birligi Baskani Av. R. Erinç Sagkan, “Biz sadece bir bina yapmiyoruz. Bu binada yüzlerce, binlerce stajyer avukat ve avukat meslektasim aldiklari meslek içi egitimlerle, staj egitimleriyle, hukuki egitimlerine ekleyecekleri katki ile bu binadan ayrildiktan sonra belki de çok yakinda siddet görmüs bir kadinin adalete kavusmasi için, yardima ihtiyaci olan bir çocugun yani basinda bulunabilmek için, emegi sömürülmüs bir isçinin emegini alabilmesi için bu sehirde ve Türkiye’nin 81 ilinde mücadele edecekler. Bu anlamda aslinda ruhu olan binalardir barolarin hizmet binalari. Samsun’daki bu binanin ise çok daha ayri bir önemi bulunmaktadir. Hepimizin bildigi üzere çünkü burasi kurtulusun ve Cumhuriyetin kurulusunun ilk adiminin atildigi sehirdir. Cumhuriyet’in yüzüncü yilini geride birakirken Cumhuriyet’le yasit Samsun Baromuzun hizmet binasi Cumhuriyet’in en önemli devrimi olan hukuk devriminin korunmasi ve muhafaza edilmesi için en çok da mücadele verecek avukatlarin çatisi olacaktir” dedi.



Baskan Dogan: “Yillardir kurulan hayal, bugün gerçek oldu”

Barodaki avukat ve yöneticilerin yillardir bu günün hayalini kurduguna dikkat çeken Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Av. Halit Dogan, “Gerçekten avukatlarin Samsun Barosu’nda kendi müstakil binalarina kavusmakla alakali yillardir baro baskanlarimizla birlikte olusturduklari bir hayal vardi. Bugün hep beraber çok kiymetli baskanlarimizla birlikte temel atma törenini gerçeklestiriyor olmak bizim için gerçekten mutluluk verici. Herhalde ofise ihtiyaç yok. Herkesin ofis ihtiyaçlarini bile burada giderebilecegi bir bina olmus. Emekleri için ben gerçekten Barolar Birligi Baskanimiza tesekkür ediyorum. Samsun’a güzel bir eser kazandirdiniz. Sadece bu eser Samsun için degil, Karadeniz için de önemli bir kiymet olacaktir. Samsun, Karadeniz’e kiyisi olan sehirler içerisinde önemli bir sehir. Önemli bir baro Samsun Barosu. Hem sayisi itibariyla hem etkisi, gücü, baskanligi itibariyla da önemli bir baro. Desteginiz için, verdiginiz kiymet için sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.



“Samsun Barosu nihayet kendi yuvasina kavusuyor”

Binlerce avukat ve yüzlerce stajyerin bu binada adalet için çalisma yürütecegine dikkat çeken Samsun Baro Baskani Av. Pinar Gürsel Yildiran, “Tam 101 yildir avukatlara yuva, adalet arayan vatandasa siginak olmus Samsun Barosu nihayet kendi yuvasina kavusuyor. Bugün temelini beraberce attigimiz bu bina sadece bir idari bina degil, sadece bir sosyal tesis degil. Bizler bugün Samsun Barosu’nun 2 bin 200 avukatini ve 300 stajyerini bir çati altinda toplayacak bir yuvanin temelini atiyoruz. Bu binada yüzlerce, binlerce genç meslektasim hukuka, ahlaka, meslegin onuruna ve kurallarina uygun davranacagina dair ant içecek. Yüzlerce, binlerce avukat stajyerimiz avukatlik sanatini ve avukatlik mesleginin etigini staj egitim merkezimizde üstatlarindan ögrenecek” seklinde konustu.

Törende konusmalarin ardindan temel atma merasimine geçildi. Samsun Vali Yardimcisi Emin Çolak, Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç ile birlikte Samsun ve çevre illerdeki barolara kayitli avukatlar, düzenege birlikte basarak temel atma islemlerini baslattilar. Söz konusu hizmet binasinin yapiminin yüklenici firma tarafindan planlanan süreden 150 gün önce yani 400 gün içerisinde tamamlanmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA