Malatya'da Kayisi Fiyatlarinda Istikrar Arayisi Sürüyor

Kuru kayisi üretiminde dünya liderligini elinde bulunduran Malatya’da hasat devam ederken, üreticiler bir önceki yila kiyasla ürün fiyatlarinda önemli bir gerileme yasandigini belirterek, fiyatlarda istikrar beklediklerini söyledi.

Malatya'da Kayisi Fiyatlarinda Istikrar Arayisi Sürüyor
Dünyadaki kuru kayisi üretiminin yüzde 85’inin yapildigi Malatya’da kent ekonomisinin lokomotifi olarak degerlendirilen kayisida hasat devam ediyor. Fiyatlarda istikrar talep eden üreticiler, bir önceki yila kiyasla ürün fiyatlarinda önemli bir gerileme yasandigini belirterek, istikrar beklediklerini söyledi.



Akçadag ilçesinde Malatya Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Yunus Kiliç’in da katildigi programda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yeni dönem için alim yapmasi da talep edilirken, hasat döneminde gerileyen kuru kayisi fiyatlarinin çiftçiyi magdur ettigi vurgulandi. Kiliç, kayisinin hak ettigi degeri bulamadigini belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yeni dönem için alim yapmasini beklediklerini söyledi.

Kiliç, üreticilerin depreme ragmen üretime devam ettigini hatirlatarak, zor sartlar altinda üretilen kayisiya sahip çikilmasini istedi.
Kaynak: İHA