Gürcistan Shaori Gençlik Kampinda Bir Araya Geldiler

Gürcistan Gençlik Ajansinin daveti üzerine 21-25 Temmuz tarihleri arasinda Türkiye’den ve çesitli ülkelerden toplam 65 kisinin katildigi Gürcistan Shaori Gençlik Kampi yapildi.

Gürcistan Shaori Gençlik Kampinda Bir Araya Geldiler
Düzce Gürcü Kültür Dernegince bir süredir organize edilen 25 genç Yönetim Kurulu üyesi Aydin Dursun’un refakatiyle kampa katildi.

Kampta 65 kisi 6 ayri gruba ayrilarak baslarinda bir erkek ve bir kadin liderleri esliginde gençlerin kaynasmasina yönelik kültürel ve sportif etkinlikler yapildi. Kültürleri tanima, kiyafet tasarlama, dil ve el becerilerini gelistirme, insanin kendini tanima, çesitli parkur oyunlari alanlarinda yapilan etkinlikler ve yarismalarda Düzce’den giden gençler 22 madalya aldilar. Kampa Bursa Karacabey Bogazköy Gürcü Kültür Dernegi adina 8 kiside katildi.

Kampin ardindan iki dernek adina katilan gençler baslarinda Bogazköy Gürcü Kültür Dernegi Baskani Dogan Yilmaz ve Düzce Gürcü Kültür Dernegi Yönetim Kurulu üyesi Aydin Dursun tarafindan Batum gezisi yaptirildi. Batum’da Gürcistan’in meshur Haçapuri yendikten sonra 6 Mayis Parki, Avrupa Meydani, Piza Meydani, Batum Bulvari, Alfabe Kulesi, Ali Nino Heykeli ve bu bölgelerde bulunan eserler tanitilarak gezdiler.

Düzce Gürcü Müzigi ve Enstrümanlari egitmenlerinden Iberya Özkan Melasvili’nin babasi Ahmet Özkan Melasvili’nin isminin verildigi Caddeyi gezen gençler hatira fotografli çektirdi. Kampa katilanlar son olarak dönme dolaba bindikten sonra vedalasarak Sarp Sinir Kapisindan Türkiye’ye giris yaparak Düzce’ye döndü.

Aydin Dursun “Bu kamp ve gezi süresince her türlü yardimda bulunan ve ilgilerini esirgemeyen Gürcistan’in Ankara Büyükelçiligi basta olmak üzere tüm Gürcü yetkililere tesekkür ediyoruz. Ayrica dernegimize güvenerek evlatlarini gönderen velilere, uyum ve performanslarindan dolayi da gençlerimize Düzce Gürcü Kültür Dernegi adina sükranlarimizi borç biliriz” dedi.

Kaynak: İHA