Firtinada Zarar Gören Cebelibereket Konteyner Çarsisi'nda Yaralar Sariliyor

Osmaniye’de siddetli firtinadan zarar gören konteyner çarsida bulunan depremzede esnafin yaralari sariliyor.

Firtinada Zarar Gören Cebelibereket Konteyner Çarsisi'nda Yaralar Sariliyor
Geçtigimiz günlerde Osmaniye’de meydana gelen firtina ve siddetli yagmur kent genelinde birçok olumsuzluga neden olmustu. Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremde is yerleri yikilan depremzede esnaf için kurulan ve 104 konteyner bulunan Cebelibereket Konteyner Çarsisi’nda çogu is yeri zarar gördü. Firtina ve siddetli yagmurda çatisi ve sundurmalari devrilen ve is yerlerine su dolan depremzede esnaf yetkililerin gerekli iyilestirme çalismalarina yardimci oldugunu ancak kalici önlemlerin alinmasi gerektigini söyledi.



Depremin etkisini atlatmadan ikinci bir dogal afet yasadiklarini söyleyen Erol Fermanci, "Esimin depremden dolayi is yeri yikildi ve depremzede olarak Cebelibereket Konteyner Çarsi’ya tahsis edilen yerimize geldik. Yogun bir yagmurun yagmasi sonucu çarsimiz bize benzer birçok arkadasimizin da is yeri bu sekilde su altinda kaldi. Yarim saat içinde is yerimizdeki tüm ürünlerimiz hasar görecek sekilde islandi, harap oldu. Biz depremzede olarak ikinci bir defa dogal afetten dolayi zarar gördük. Depremin izlerini silmeden bu defa da hava muhalefeti nedeniyle bu daha önceden de yasandi. Sel felaketinden sonra sayin valimiz ve yardimcilari geldiler yerinde tespit ettiler. Bugün de yine valilikten görevliler hasar tespiti için geldiler. Biz kalici çözüm ve hasarimizin karsilanmasi istiyoruz" diye konustu.

Firtina ve yagmurda birçok ürününün zarar gördügünü ifade eden Ahmet Demirci ise, "Is yerimizin yikildigindan dolayi sag olsun valimizin de yardimiyla burada konteyner çarsidayiz. Dünkü yagmurdan dolayi bazi malzemelerimiz hasar gördü. Belediye baskanimiz, sayin valimiz buraya ziyarette bulundular. Olayla ilgili incelemelerde bulundular, gereken yardimlarin yapilacagini söylediler. AFAD müdürlügünün gelip burada bizlere yardimci olmasi bizleri çok mutlu etti" dedi.

Kaynak: İHA