Engelli Bireyler, Akdeniz'in Serin Sularinin Keyfini Yasiyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Konyaalti ve Lara sahillerindeki Engelsiz Plajlari bu yil da engelli bireylerin denizle bulusma noktasi oldu. Plajlardan denize daha rahat girebilen engelli bireyler, Akdeniz’in serin sularinin keyfini yasiyor.

Engelli Bireyler, Akdeniz'in Serin Sularinin Keyfini Yasiyor
Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan engelli vatandaslarin rahat bir sekilde denize girebilmesi için hayata geçirilen “Engelsiz Plajlar”, bu yil da yogun ilgi görüyor. Konyaalti Sahili’nde ve Lara Sahili’nde bulunan Engelsiz Plajlar, bedensel engeli olan vatandaslarin konforu düsünülerek hayata geçirildi. Engelli otoparki, tuvalet, dus, soyunma kabini, cankurtaran, sezlong, gölgelik alanlar gibi birçok hizmetten ücretsiz sekilde yararlanma firsati bulan engelli bireyler, bu konforlu alanda zorluk çekmeden denizin tadini çikariyor. Engelli otoparkindan itibaren baslayan kilavuz çizgiler sayesinde plaja gelen vatandaslar, engelli rampasi ile de denize rahatça girebiliyor. Sundugu kolayliklar, konfor ve güvenli olmasi sebebiyle birçok kisinin ugrak noktasi olan engelli plajlar tatil için Antalya’yi tercih eden yabancilara da hitap ediyor.

Cankurtaran ve görevliler her an tetikte

Plajda görev yapan cankurtaranlar, acil bir durumda ziyaretçilerin güvenligini saglamak için hazir bekliyor. Bu sayede, engelli ziyaretçiler ve onlara refakat eden yakinlari, güven içinde denizin tadini çikarabiliyor. Plajda bulunan engelli plaj sandalyeleri, tekerlekli sandalye kullanan ziyaretçilerin denize girebilmesini kolaylastirirken, deniz keyfi yasamalarini kolaylastiriyor.

"Tamamen ücretsiz"

Antalya Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Engelli Hizmetleri Sube Müdürü Fatin Iltar, Sosyal Belediyecilik anlayisi içerisinde tüm vatandaslara oldugu gibi engelli vatandaslar için de özenle çalismaya devam ettiklerini söyledi.

Iltar, “Plajlarimiz yogun ilgi görüyor. Burada sunulan imkanlar tamamen ücretsiz. Engelli vatandaslarimiz, rahat sekilde denize girip eglenebiliyorlar” dedi.



"Daha sik denize geliyoruz"

Bedensel engelli bir çocuk annesi olan Çigden Inan, oglunun çok sosyal oldugunu ve denize girmeyi çok sevdigini söyledi.

Inan, “Büyüksehir Belediyesi’nin Engelsiz Plaji bizim için çok iyi oldu. Denizin içine kadar giden ahsap yol ve engelli rampasi isimizi çok kolaylastiriyor. Tamamen engelliler düsünülerek yapilmis bir plaj burasi. Bu sayede daha sik denize gelir olduk. Burada diger engelli aileleriyle de tanisma, fikir alisverisinde bulunma ve birbirimize yardimci olabilme imkani da ediniyoruz. Alandaki görevliler bize yardimci olmak ve güvenligi saglamak için çok çaba sarf ediyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA