Dünyanin En Zehirli Örümceklerinden 'Loplu Örümcek' Aksaray'da Görüldü

Dünyanin en zehirli örümceklerinden biri olan loplu örümcek (argiope lobata) Aksaray’da görüldü. Türkiye’nin farkli yerlerinde de görülmeye baslanilan örümcek vatandaslari tedirgin ediyor.

Dünyanin En Zehirli Örümceklerinden 'Loplu Örümcek' Aksaray'da Görüldü
Dünyanin en zehirli örümcek türlerinden biri olarak bilinen loplu örümcek (argiope lobata) Aksaray’da görüldü.

Yapilan arastirmalarda Türkiye’de genellikle Akdeniz Bölgesi’nde görülen loplu örümcek geçtigimiz yil Agustos ayinda da Gümüshane, Ankara ve Kahramanmaras’ta görüldü.

Aksaray - Adana kara yolu üzerinde bulunan bir bahçede görülen örümcek ördügü ag, iriligi ve farkli sekliyle dikkat çekti. Genellikle Afrika, Güney Avrupa ve Asya’da görülen loplu örümcegin sehirde görülmesi üzerine vatandaslar da tedirgin oldu. Yavrulari da bulunan loplu örümcegin yaklasik birer metre arayla yavrularina yuva yaptigi da gözlemlenirken, leylandi çam agacinin dallarina ördügü agin agacin dallarini sarkittigi da görüldü.

Çekim yapildigi esnada agda bir böcek yakalayan loplu örümcegin avini agiyla örüp adeta paketledigi de kameralara yansidi.

"Agaçlar arasinda büyük bir ag dikkatimizi çekti"

Örümcegi gören Kerem Iz (32), “Buradaki bankta arkadaslarla oturuyorduk. Agaçlar arasinda büyük bir ag dikkatimizi çekti. Arkadaslarla baktik ve degisik türde bir örümcek, bunu ömrü hayatimizda hiç görmedik. Kocaman bir örümcek vardi. Internetten de arastirdik. Bu tür örümcek Türkiye’de fazla rastlanan bir tür degilmis, Afrika’da olan bir türmüs. Epey de zehirli bir örümcekmis. Dünyanin en zehirli örümceklerinden bir tanesiymis. Bu yasima geldim hiç daha böyle bir örümcek türü görmedim. Sasirdik ve tedirginiz. Birkaç tane yavrulari var. Onlar da ag yapmislar. Aglari birer metre mesafeyle yapilmis. Daha çok bizi örümcegin büyüklügü etkiledi. O yüzden arastirdik. Zehirli oldugunu da ögrenince bizi epey tedirgin etti. Burada da çogaliyor, birçok yere de yavru yapmis. Bunlarin bir kaç tanesini görüp gözlemledik. Bazisi ufak bazisi büyük. Bunlar da bizi tedirgin etti” dedi.

Kaynak: İHA