Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Camisiz Camia Olmaz'

Sinop’ta cami temel atma törenine katilan Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Camisiz camia olmaz. Nerede bir camia var, orada caminin de olmasi lazim. Üniversite camilerimizi çok önemsiyoruz" dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Camisiz Camia Olmaz'
“Il Bulusmalari” kapsaminda Sinop’a gelen Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, üniversite alanina insa edilecek Kampüs Camisinin temel atma törenine katildi.

Vali Mustafa Özarslan’in ardindan konusan Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Çok önemli bir merasimdeyiz. Camianin camisini yapacagiz insallah. Iki kelime ne kadar benziyor birbirine. Camia Arapça da üniversite demek. Cami de müminleri içinde toplayan, rahmetiyle, marifetiyle, bereketiyle, ibadetiyle içinde toplayan mekan. Cami ve camia ayni kökten geliyor. Camisiz camia olmaz anlamina gelir ayni zamanda. Nerede bir camia var, orada caminin de olmasi lazim. Çünkü, isimleri ayni kökten geliyor. Camia, ilim yolcularini içinde topluyor. Hocalariyla, talebeleriyle camide müminleri içinde topluyor. Dolayisiyla her camiada bir camiada bir caminin mutlaka olmasi lazim. Burada Sinop Üniversitesini insa etmisiz, simdi de Mescid-i Nebevinin subesi olan Sinop Üniversitesi Camisinin temelini atiyoruz. Rabb’im hayirli ve mübarek eylesin. Cenab-i Hak bu niyeti, bu heyecani milletimize, gençlerimize, üniversitelerimize en güzel bir sekilde kazandirmayi nasip eylesin insallah. Camimizi insallah bir an önce bitirelim. Hayir sahibi arkadaslara çok tesekkür ediyorum. Insallah biz de elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Biz, üniversite camilerimizi çok önemsiyoruz. Burasi sadece namaz kilinan, ezan okunan bir yer olmayacak. Burasi bir suffe olacak. Mescid-i Nebevinin içinde nasil yüzlerce, binlerce sahabi yetisip, binlerce kilometre uzaklara gidip Islam’in hakikatlerini nasil anlattilarsa, iste bu camiye de kitaplariyla, kütüphanesiyle ögrenciler gelecek ve eksikliklerini tamamlayacaklar. Hocalarimiz mihrapta Kur’an-i Kerim bilmeyen ögrencilerimize Kur’an ögretecek. Ilmihal bilmeyen ögrencilerimize ilmihal ögretecek. Burasi bir suffe olacak insallah” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan dualarla caminin temeli atildi.
Kaynak: İHA