Denizli'de Lösemi Hastalari Ve Ailelerine Et Dagitimi Yapildi

LÖSEV Kurban Bayraminda yapilan vekâleten kurban bagislari sayesinde 81 ilde, yil boyunca hastalara ve onlarin ihtiyaç sahibi ailelerine et ve et ürünleri destegini ara vermeden sürdürmeye devam ediyor. LÖSEV’in Mutlu Et Projesinin Denizli ayagina yüzlerce aile katilim gösterdi.

Denizli'de Lösemi Hastalari Ve Ailelerine Et Dagitimi Yapildi


LÖSEV Kurban Bayraminda yapilan vekâleten kurban bagislari sayesinde 81 ilde, yil boyunca hastalara ve onlarin ihtiyaç sahibi ailelerine et ve et ürünleri destegini sürdürüyor. Saglikli beslenme zincirinin en önemli halkalarindan biri olan protein, lösemi-kanser tedavilerinde hayati önem tasiyor. Yetersiz protein alimi hastaligin iyilesmesini yavaslatiyor ve enfeksiyonlara karsi vücut direncini azaltiyor. Bu yüzden kanser tedavisi gören hastalarin saglikli insanlardan yüzde 50 daha fazla protein ihtiyaci gerekmektedir.

LÖSEV et destegine Denizli ile devam ediyor

LÖSEV et desteginden her yil on binlerce hasta ve ailesi faydalaniyor. Hastalar vakumlu ambalajlarda taze et olarak ya da LÖSEV Et Kart ile büyük marketlerden, hijyenik sartlarda, et ve et ürünlerine ulasiyor. LÖSEV 81 ilde yaptigi dagitimlari araliksiz sürdürüyor. Denizli’de yapilan yardimda LÖSEV‘e kayitli hasta ve ailelerine et ve et ürünleri sunuldu. LÖSEV ’e kayitli hasta ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altinda gelire sahip oldugu belirtildi. Kirmizi et almakta zorlanan aileler ve kanser hastasi yetiskinlerde de ekonomik yoksunlugun çok kritik seviyede oldugunu tespit eden LÖSEV, Kurban Bayrami döneminde aldigi vekâleten kurban bagislari ve yil içinde yapilan adak bagislarini hem çocuk hem yetiskin tüm kayitli hastalarina ulastiriyor.

Yakalandigi yutak kanseri sürecini ve LÖSEV’in desteklerini belirten Burak Ahmet Duyar, “Tanim geçen sene araligin son dönemlerine dogru konuldu. Kulak agrisi ve burun tikanikligi dolayi gittim. Hastanede ilk etapta damlalar verdiler, kullandim ama etki etmedi. Sonra bir kez daha gittigimde kanser oldugumu ögrendim. Önce Lenfomadan süphelendiler. Sonrasin 2-3 defa biyopsiye girdim. Biyopsiden sonra yutak kanseri oldugumu ögrendim. 120 gün neredeyse hastanede araliksiz yattim. Agiz yaralari ve yasadigim durum beni engelledi. Bir süre boyunca yemek yemedim. Beni bu süreçte LÖSEV’in görevlileri diyorum ben, çok desteklediler. Böyle bir kampanya olmasi çok güzel bir sey. Böyle bir seyin içinde olmak çok güzel bir sey” dedi.



Genç yasinda kanseri yakalanan ve LÖSEV’in yapmis oldugu destekleri anlatan Ahumiray Çulhaoglu, “Hastanede iki yil sürecim vardi. Bunu bitirdikten sonra eve geçtim. Suanda sadece kontrollere gidiyorum. LÖSEV benim için çok sey yapti. Beni Bodrum’a tatile gönderiyorlar, özel günlerde bana hediye yolluyorlar, Anitkabir’e ben Atamin huzuruna ilk defa LÖSEV sayesinde gittim. Bana sevgi, yardimlasma, düsünce gibi seyleri asiliyorlar. LÖSEV’i ben ayri seviyorum. Arkadaslarim sen LÖSEV’de misin diyorlar bende evet diyorum. LÖSEV gerçekten çok güzel bir kurum” diye konustu.



Kizinin genç yasinda kanseri yakalandigini ve LÖSEV’in desteklerini hiç birakmadigini belirten Emine Culhaoglu, “Ben Ahumiray’in annesiyim. Benim kizim 8 yasindayken basladi.

Çok zorlu bir süreçti. Bu süreçte neyin ne oldugunu ve nasil bir yola girdigimizi inanin bilmiyorduk ama LÖSEV bizi çok güzel sekilde destekledi. Her konuda arkamizdaydi. Maddi, manevi kizimin her zaman arkasindaydi. LÖSEV hala üzerimizden ellerini çekmis degiller. Her zaman arayip soruyorlar. Iyi ki LÖSEV var diyorum. Bu kampanya gerçekten önemli. Bu süreçte çocuklarimiz için gerçekten önemli. Çünkü taze et yemeleri gerekiyor. Dogal olarak degerleri çok düstü. Herkesin artik maddi anlamda karsilayamadigi zamanlar oluyor ama LÖSEV sayesinde bu zorlu süreci gerçekten çocuklarimizi çok iyi bakarak atlatmaya çalisiyoruz. Sadece et konusunda da degil, bayramlarda özel günlerde olsun kisacasi her zaman bizim yanimizda. O yüzden LÖSEV’i çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.



“Yaklasik 100 ailemizin katilimiyla dagitimimiz gerçeklesti”

Yardimlarin 1 yil boyunca 81 ilinde yapilacak olan destegi dile getiren LÖSEV Sosyal Hizmetler Yöneticisi Canan Çolak, “Bugün Denizli’deyiz. Buradaki en temel amacimiz Kurban Bayraminda LÖSEV’i yapilan vekaleten kurban bayrami bagislariyla olan bir yillik toplam desteklerimizden bir parçasi olan “Mutlu Et” burada bugün yapiyoruz. Yaklasik 100 ailemizin katilimiyla dagitimimiz gerçeklesti. Hala daha devam ediyor. Hastalarimiz kemoterapi süreci boyunca ilaçlarin etkisiyle yan etkilere maruz kaliyorlar. Bizlerde protein destekli et yardiminda bulunuyoruz. Bu yardimlarimizi 1 yil boyunca 81 ilimizde yapiyoruz. Bugünde Denizli ayagindayiz. Bu sekilde yil boyunca yine yardimlarimizi devam ediyor olacak. Ailelerimizi desteklemeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA