Baskan Özdogan; 'Mozzarella Peyniri Üretimi Için Geri Sayim Basladi'

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Hürmetçi Mahallesi’nde bulunan MANDAM Süt Isleme Tesisi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarette Baskan Özdogan’a Il Tarim ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Il Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Sükrü Dursun eslik etti.

Baskan Özdogan; 'Mozzarella Peyniri Üretimi Için Geri Sayim Basladi'
Sanayisi, turizm ve spor alanlariyla bilinen Hacilar ilçesi, tarim sektöründe de adini duyurmaya basladi.

Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan’in girisimleri ile hayata geçirilen ve her geçen gün üretim kapasitesini artiran MANDAM Süt Isleme Tesisi, çiftçilere destek oluyor. Yilki atlarinin da mekâni olan Hürmetçi Mahallesi’nde mandalardan elde edilen sütün islendigi MANDAM Tesisi’ni ziyaret eden Baskan Özdogan, “Bölgemizde tarim ve turizmi gelistirecegiz” dedi.

Baskan Özdogan’in bu gezisine Il Tarim ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve Il Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Sükrü Dursun da katilarak, çalismalar hakkinda görüs alisverisinde bulundular.

Ziyarette konusan Baskan Özdogan sunlari söyledi: “Hürmetçi Mahallemizde bulunan MANDAM Tesisleri’ni, Il Tarim ve Orman Müdürümüz Bülent Saklav ve Il Kültür ve Turizm Müdürümüz Doç. Dr. Sükrü Dursun ile ziyaret ettik. Burada yeni yönetimi olusan isletmede üretim kapasitesinin arttigini, yine ‘Mozzarella’ peyniri üretimi için ciddi çalismalarin oldugunu görüyoruz. Kapasitemizin günlük 2 buçuk tona yaklastigini da burada sizlere duyurmak istiyorum. Arkadaslarimiz bu noktada ciddi çalismalar içerisinde. Devletimiz, vatandaslarimiza süt sagim makinelerini ORAN Kalkinma Ajansi vasitasiyla verdi. Yine ORAN Kalkinma Ajansi ile birlikte yaptigimiz çalismalarla ‘Mozzarella’ peynir üretimine çok yakin zamanda baslayacagiz. ‘Mozzarella’ peynirinin yakinda sizlerle bulusacaginin da haberini vermek istiyorum. Burada emek veren baskanimiza ve kiymetli çalisanlarina, yönetimine de tesekkür ediyorum. Bu marka sadece mahallemize degil, ilimize ve tüm Türkiye’ye hizmet edecek. MANDAM sizlere güzel ürünler sunacak bir marka olacak. MANDAM markasini seçkin magaza ve marketlerde bulabilirsiniz. Simdiden emegi geçen arkadaslara tesekkür ediyorum.”

Inceleme sirasinda tesisin üretim süreçlerini ve gelecege yönelik hedeflerini degerlendiren Baskan Özdogan, MANDAM’in sadece yerel degil, ulusal ölçekte de önemli bir marka haline gelecegini vurguladi.
Kaynak: İHA