Antalya 12 Saat Içinde 4 Mevsimi Yasadi

Antalya 12 saat içinde adeta 4 mevsimi yasadi. Dün gece etkili olan siddetli yagis ve firtinanin ardindan bugün ise sicak ve günesli hava etkili oldu. Sicaktan bunalanlar kendini Konyaalti Sahili’ne atti.

Antalya 12 Saat Içinde 4 Mevsimi Yasadi
Antalya’da dün gece aniden bastiran yaklasik 1 saat süren saganak yagis nedeniyle hayat olumsuz etkilenirken, rüzgarla devrilen agaçlar, park halindeki otomobillere zarar vermis, ayni zamanda siddetli yagis ve firtina kazalara da sebep olmustu. Yasanan tüm olumsuzluklarin ardindan sabah saatlerinde Antalya’da tekrar yüzünü gösteren günes ile birlikte hava sicakligi da mevsim normallerine döndü. Firtina ve siddetli yagisin ardindan hava sicakliginin 34 derece, nem oranin ise yüzde 60 seviyelerinde seyrettigi Antalya’da bunaltici hava nedeniyle kent sakinleri ve turistler Konyaalti Sahili’ne akin etti.

24 saat içinde yasanmayan doga olayi kalmadi

Vatandaslar Antalya sicagina karsi Konyaalti Sahili’nde denize girerek serinlemeyi ve agaç gölgelerinde piknik yapmayi tercih etti. Dün aksam yasanan siddetli yagis ve firtinali havanin ardindan kendisini sahile atan Serpil Kurt isimli vatandas, tatil için Antalya’ya geldiklerini ve ani hava degisimini saskinlikla karsiladigini belirtti.

Siddetli yagisa Kaleiçi’nde yakalandiklarini belirten Kurt, “Bu sabah tekrar denize girebildigimiz için bence gayet güzel. Antalya’nin iklimi dolayisiyla aksam yagmur ve firtinanin ardindan sabah tekrar denize girebilmemiz gayet basarili bir doga olayidir. Bugün sabah 7’den beri buradayiz. Gayet güzel, denizimize giriyoruz. Oturup piknigimizi yapiyoruz, sohbetimizi ediyoruz. Hava güzel, deniz güzel, daha ne olsun” dedi.



Ani hava degisiminin saskinligini yasadilar

9 yil aradan sonra ilk kez Antalya’ya geldigini, tatillerinin ilk gününde dün gece yasanan firtina ve saganak yagisa yakalandiklarini belirten Oylum Akçasu ise, “Yagmurdan dün aksam çok fazla etkilendigimi düsünüyorum. Kaleiçi’ndeydik, bir haftalik tatil için gelmistik, daha ilk günümüzdü. Yagmurun sabaha kadar sürecegini buraya da gelemeyecegimizi düsünüyordum. Ama etmedi ve su an denize giriyoruz ve hava çok sicak. Onun için mutluyum. 9 yil sonra ilk defa Antalya’ya geldim. Herkes Antalya’ya gelmeli” ifadelerini kullandi. Konya’dan tatil için geldiklerini belirten Özlem Demirci de, “Konya’da yasiyoruz, her sene Antalya’ya geliriz. Degisik bir hava hakikaten, hiç görmedigimiz bir sey oldu dün gece. Ilk defa Antalya’da böyle bir iklim degisikligi ile karsilastim. Gece firtina, yagmur, yildirimlar çakarken, bugün ise günes ve sicak hakim. Kiyamet alameti midir, nedir. Havalar gerçekten çok degisti” seklinde konustu
Kaynak: İHA