Alt Yapi Çalismalarinda 2.Yüzyila Ait Kitâbe Bulundu

Adiyaman Belediyesinin yürüttügü içme suyu sebekesi kazi çalismalari esnasinda özel bir alani belirleyen milattan sonra 2.yüzyil dönemine ait kitâbe bulundu.

Alt Yapi Çalismalarinda 2.Yüzyila Ait Kitâbe Bulundu
Adiyaman Belediyesinin Yeni Mahalle Mermerciler Sitesi içerisinde yürüttügü içme suyu hatti kazi çalismalari sirasinda kepçe operatörü Gürsel Yorulmaz kepçenin kova kismina bir tasin takildigini ve üzerinde yazilarin oldugunu fark etti. Çalismayi durduran ve tasi inceleyen kepçe operatörü Yorulmaz, Adiyaman Müzesi yetkililerini arayarak durumu bildirdi.

Tasin bulundugu yere gelen müze görevlileri, 2 satirli grekce yazi bulunan tas sterde incelemelerde bulundu. Yapilan incelemelerde tasin, “Özel bir alani belirleyen sinir tasi” oldugu milattan sonra 2.yüzyil zamaninda yazildigi belirtildi.

Bin 800 yil önce üzerine yazi yazilan Roma Dönemine ait oldugu ögrenilen tas, detayli incelenmek üzere müze görevlileri tarafindan alinarak müze müdürlügüne götürüldü.

Tasi nasil buldugunu anlatan kepçe operatörü Gürsel Yorulmaz, “Adiyaman içme suyu hattinda çalisiyoruz. Kazi yaptigimiz esnada bir tas çikti. Tas kepçe kovasi içerisinde dönünce yaziyi fark ettim. Yanimizda çalisan elaman arkadasa kontrol etmesini söyledim oda inip bakti ki gerçekten de tasin üzerinde yazi var. Ergün sefimize ve firmamizin ilgililerine bilgi verdik. Müdürlerimiz de müze yetkililerine bilgi verdi. Evet tasi müze müdürlügüne teslim ettik. Ben kepçe operatörüyüm, kazi esnasinda çikti bu tas” diye konustu.

Kaynak: İHA