Adana Gençlik Merkezi Üretiyor, Çocuklar Afiyetle Yiyor

Bahçesinde ekilen tarim ürünlerinden 10’a yakin dogal tarim ürünü elde edilen Adana Gençlik Merkezi, merkeze gelen çocuklarin tarim ürünlerini taniyarak dogal ürünler yemesine katkida bulunuyor.

Adana Gençlik Merkezi Üretiyor, Çocuklar Afiyetle Yiyor
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yürütülen “Yesil Beceriler Projesi” bünyesinde Adana Gençlik Merkezi bahçesine 10’a yakin tarim ürünü ekildi. Gençlerin dogayla iliskisini güçlendirmeyi amaçlayan proje bünyesinde merkeze gelen çocuklar ve gençler, hem elde edilen ürünlerin olgunlasma sürecini taniyor, hem de afiyetle yiyor.

"10’a yakin tarim ürünü var"

Adana Gençlik Merkezi Müdürü Ibrahim Ibrahim Pitirli, ’Yesil Beceriler’ projesinden esinlenerek yola çiktiklarini belirterek, "Seralarimizi yaptik, bir takim hazirliklar yaptik ancak mevsim olarak sera henüz Adana’da biraz zayif. Biz de tarim ürünlerini bahçemize tasidik. Patlican, domates, karpuz, misir gibi tarimsal ürünleri, halkimizla da paylasarak bir üretim harekete geçirdik. Gençlik Merkezlerinde bu tür tarimsal faaliyetlerin öne çikmasi çok degerli. Çocuklarimiz basta olmak üzere insanlarimiz yetisen meyve ve sebzeleri görsünler, tanisinlar. Onlardan da biraz toplayarak evlerine götürerek güzelce yemek yapip yesinler" dedi.

Yaz okullari çerçevesinde merkezde haftalik kamplar bulundugunu ve merkezin günde yaklasik 3 bin ziyaretçiyi agirladigini belirten Pitirli, "Su anda saniyorum 10’a yakin tarim ürünümüz var. Buraya gelen çocuklarimiza ve ailelerimize bu ürünleri de tanitiyor ve bu becerileri de anlatiyoruz. Dolayisiyla vatandaslarimiza hizmet ediyoruz. Örnegin dogal bir domates yemek onlar için bulunmaz bir nimet. Dolayisiyla çok mutluyuz ve çocuklar da çok mutlu" seklinde konustu.



Isaret dili egitimi alan Halil Ibrahim tarim ürünlerini anlatti

Gençlik Merkezinde isaret dili egitimi alan ve baska egitimler için de geldigini belirten 9 yasindaki Halil Ibrahim Çavus, "Günde iki saat olsa da çok fazla sey ögretiyorlar. Ve eglenceli sekilde. Zamanin nasil geçtigini anlamiyorum" ifadelerini kullandi.

Öte yandan Çavus, bahçeden topladigi dogal tarim ürünleri merkezde ögrendigi isaret diliyle anlatti.
Kaynak: İHA