Yesilbayir Antalya'nin 'Sakin Mahalle'si Olacak

Antalya’nin Cittaslow agina katilmasiyla birlikte çalismalarina hiz veren Antalya Büyüksehir Belediyesi, ‘Sakin Mahalle’ programina pilot mahalle olarak seçilen Yesilbayir Mahallesi’nde yürütülecek proje ve çalismalar hakkinda ilgili daire birimlerine yönelik bir toplanti düzenledi.

Yesilbayir Antalya'nin 'Sakin Mahalle'si Olacak
Hem marka bir sehir olma yolunda hem de metropol belediyeciligi alaninda ülkemizdeki ve dünyadaki diger sehirlere öncülük etme hedefiyle hareket eden Antalya Büyüksehir Belediyesi, Cittaslow (Sakin Sehirler) Agi’na dahil olmustu. Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklesen Cittaslow Olaganüstü Türkiye Genel Kurul Toplantisi’nda Büyüksehir Belediyesi Baskani Muhittin Böcek’in Cittaslow Türkiye Koordinatörü ve Baskan Danismani Lokman Atasoy da Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü seçilmisti. Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Cittaslow (Sakin Sehirler) Agi koordinasyonuyla yürütülen Cittaslow Metropol Projesi kapsaminda, Dösemealti Ilçesi Yesilbayir Mahallesi, Sakin Mahalle (Slow Neighborhood) programi için pilot mahalle olarak belirlenmisti.

Yol haritasi ve görev dagilimi

Büyüksehir Belediyesi Yesilbayir Mahallesi’nde yapilacak olan faaliyetleri planlamak ve yürütmek üzere bir toplanti düzenledi.

Toplantiya Antalya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Baskan Danismani Lokman Atasoy, Dis Iliskiler Daire Baskani Dr. Zeynep Tugçe Çiftçibasi Güç ve ilgili daire baskanliklarinda görevli personel katildi.

Toplantida Cittaslow Metropol Projesi hakkinda bilgi verildi.

Yesilbayir Mahallesi’nde planlanan faaliyetlerin yol haritasi belirlendi ve görev dagilimi yapildi.

“Yesilbayir pilot mahalle olacak”

Büyüksehir Belediyesi Baskani Muhittin Böcek’in Cittaslow Türkiye Koordinatörü seçildigini hatirlatan Genel Sekreter Cansel Tuncer, “Baskanimiz Muhittin Böcek oy birligiyle seçilerek önemli bir basariya imza atti. Büyüksehir Belediyesi olarak sorumlulugumuz daha da büyüdü. Uluslararasi Cittaslow Komitesine bir söz verdik, Yesilbayir dosyamizi kriterlere uygun sekilde en kisa sürede tamamlayacagiz. Uluslararasi komitenin degerlendirmesinden sonra Cittaslow Metropol üyesi olacagiz. Sakin Mahalle programini hayata geçirmemiz için hepimizin büyük çabasi ve emegi olacak. Ayrica Ekim ayinda Italya’nin baskenti Roma’da gerçeklestirilecek Cittaslow Uluslararasi Koordinatörler Toplantisi’nda, Muhittin Böcek Baskanimiz Uluslararasi düzeyde Baskan Yardimciligi görevine önerilecek” diye konustu.



“Hazirlik dosyasini kisa sürede tamamlayacagiz”

Cittaslow aginin Antalya ve Türkiye’nin tanitiminin yani sira çevresel, yerel ve kültürel degerlerin korunmasina önemli katkilar sunan bir proje olduguna dikkat çeken Lokman Atasoy ise, Baskan Böcek’in 27 sakin sehrin belediye baskanlari tarafindan oy birligi ile Türkiye koordinatörü olarak seçilmesinin ülke adina çok önemli bir asama oldugunu kaydetti.

Atasoy, "Baskanimiz bundan sonraki süreçte uluslararasi arenada da ülkemizi temsil edecek ve söz sahibi olacak. Daha yeni basliyoruz. Önümüzde hazirlamamiz gereken Sakin Mahalle dosyasi var. Ibradi ve Demre ilçelerimizin basvuru süreçleri var. Ülkemizdeki tüm sakin sehirlerin beklentilerini karsilamak ve programi iyi bir noktaya ulastirma hedefimiz var” dedi.

Kaynak: İHA