Saphane'ye Bölgesel Hayvan Bakimevi

Kütahya Valisi Musa Isin, protokol üyeleriyle birlikte Saphane ilçesi Bölgesel Hayvan Bakimevi insaatini yerinde inceledi.

Saphane'ye Bölgesel Hayvan Bakimevi
Vali Musa Isin, incelemeler sirasinda yaptigi açiklamada, projenin 2024 yili içerisinde tamamlanmasinin planlandigini belirtti.

Proje tamamlandiginda, basta Gediz, Pazarlar, Simav ve Saphane ilçeleri olmak üzere, il genelindeki tüm sahipsiz hayvanlara hizmet verecek. Kütahya Valiligi himayesinde kurulan Kütahya Ili Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi (KÜSHAYKOB) tarafindan yürütülen proje, Saphane’de 70 dönümlük bir alan üzerine insa ediliyor. Bakimevi, 2 bin 227 metrekare kapali alan ve 5 bin 189 metrekare açik alan olmak üzere toplamda 7 bin 466 metrekarelik bir alana sahip olacak.

Tarim ve Orman Bakanliginin onay ve destegiyle devam eden proje çerçevesinde, 14 adet bina insa edilecek. Bu binalar arasinda klinik binasi, karantina binasi, barinak, kedi yasam alani, kedi geçici bakimevi, müsahede bakimevi, yönetim ve personel binasi, kazan dairesi, güvenlik binasi ve mutfak binasi bulunuyor.
Kaynak: İHA