Yozgat'ta 800 Kinali Keklik Dogaya Salindi

Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Yozgat Sube Müdürlügüne bagli Çalatli Kanatli Yaban Hayvani Üretim Tesisinde yetistirilen 800 keklik dogaya birakildi.

Yozgat'ta 800 Kinali Keklik Dogaya Salindi
Nohutlu Tepesi’nde düzenlenen etkinlikte, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Nazif Yilmaz, Il Jandarma Komutani Albay Necdet Özcan ve DKMP Sube Müdürü Cihan Egilmez tarafindan 800 keklik dogaya salindi.

Keklik Üretim Istasyonunda, 2007 yilindan itibaren toplam 208 bin keklik üretilerek bu zamana kadar 35 ilde dagitimi yapildi. Yozgat genelinde ise bugüne kadar 30 bin keklik dogaya salindi.

Etkinlik sonrasi konusan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat’in tarim kenti oldugunu söyleyerek, “Özellikle hububatta zararlilarla mücadeledeki en önemli konulardan bir tanesi dogal dengeyi korumaktir. Dogal dengeyi ayakta tutmak ve süne, kimil gibi benzeri zararlilarla tabi denge içerisinde mücadele etmek bunlarin bir ayagi. Bugün keklik popülasyonunun artmasi ve tarimdaki zararlilarla mücadelede yol almak üzere milli parklarimizin koordinesinde Aydincik, Çekerek, Bogazliyan ve Yozgat merkezde nohutlu mevkiinde keklik salimini gerçeklestirdik. Bugün yaklasik 800 kekligimizi dogaya saldik. Insallah hep beraber hem dogamiza hem de cografyamiza sahip çikacagiz” dedi.

Kaynak: İHA