Vali Yigitbasi, 24 Temmuz Gazeteciler Ve Basin Bayrami'ni Kutladi

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi yayimladigi mesaj ile 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutladi.

Vali Yigitbasi mesajinda, gazetecilerin vatandaslarin dogru ve güvenilir habere ulasma ihtiyacini dikkate alarak gazetecilik görev ve sorumlulugunu üstlenen, her türlü zorluk ve mesakkat altinda bu sorumlulukla ülkeye hizmet ettigi vurguladi. Vali Yigitbasi mesajinda, “Tüm teknolojik gelismelere ragmen yerel ve bölgesel alanda önemini hala koruyan gazetecilik, ülkemizde devletimizin isleyisi ve vatandaslarimizin menfaati için önemli bir görevi yerine getirmektedir. Vatandaslarimizin, dogrulugu teyit edilmis ve güvenilir bilgiye sürekli olarak erisebilmesi demokratik bir toplumun en önemli özelliklerinden biridir. Bu anlamda bir gazetecinin en önemli hasleti olguya ve belgeye dayali haber yapmak ve manipülatif haberlerden kaçinarak kamuoyuna itimat ve itibar edilir bilgiler sunmaktir.

Ayrica geçtigimiz günlerde 8.yil dönümünü andigimiz 15 Temmuz gecesinde, ülkemizin yerel ve ulusal basin kuruluslari, ülkemizin birlik ve beraberligine, devletimizin bekasina, milli iradeye ve demokrasimize kasteden hain darbe girisimine karsi dik durus sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tavir alarak takdire sayan bir durus sergilemislerdir. Bu vesileyle, basin mensuplarina devletim adina sükranlarimi sunuyorum.

Özverili, ilkeli ve tarafsiz tüm gazetecilerimizi cani gönülden destekledigimizi ve her zaman yaninda oldugumuzu vurgulayarak tüm basin mensuplarimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA