Mardin'de Kaçak Elektrik Kullanimina Jandarma Destekli Müdahale

Dicle Elektrik Mardin Il Müdürlügü tarafindan Derik ilçesinde tespit edilen 97 adet hacizli ve abonesiz trafo, 22 Temmuz’da güvenlik güçleri esliginde toplanmaya baslandi. Mardin’deki çalismalar neticesinde yillik, yaklasik 90 milyon TL tutarinda kaçak tüketimin önüne geçilecegi bildirildi.

Mardin'de Kaçak Elektrik Kullanimina Jandarma Destekli Müdahale
Güneydogu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren Dicle Elektrik, Mardin’de baslattigi jandarma destekli çalismayla hiçbir kaydi olmadan kaçak olarak kurulan trafolari toplarken borcunu ödemeyen abonelerin de aldiklari hizmeti sonlandiriyor. Ayrica borcunu ödemeyen ve kaçak kullanimda israr eden abonelerin trafolari da icra müdürlügü karariyla muhafaza altina aliniyor.

Bölge genelinde 2 milyonu askin abonesinin hakkini korumak için kaçak tüketimle mücadele eden Dicle Elektrik saha ekipleri, diger abonelerin hakkini korumak adina Mardin’in Derik ilçesine bagli kirsal Atli ve civarindaki mahallelerde borcu bulunan tarimsal sulama abonelerinin elektrigini kesti. Ekipler, gerçeklestirdikleri çalisma sonucunda tespit ettikleri kaçak trafolarin tamamina el koydu. Engellemeler sebebiyle bölgeye daha önce müdahale edemeyen ekipler, jandarmanin aldigi güvenlik tedbirleriyle çalismalarini sürdürüyor.

Yasanan engelleme sürecinden sonra jandarma nezaretinde harekete geçen saha ekipleri, söz konusu mahallelere giris yapti. 118 personel, 2 vinç, 3 kamyon, 1 kepçe, 10 platform ve 30 binek araç ile yapilan kontroller sonucunda, borcu bulunan ve tüm uyarilara ragmen herhangi bir ödeme girisiminde bulunmayan tarimsal sulama abonelerinin elektrikleri kesildi. Yetkililer, Mardin’de sadece bir gün içerisinde gerçeklestirilen operasyon neticesinde yillik, yaklasik 90 milyon TL tutarinda kaçak tüketimin önüne geçilecegini bildirdi.

Dicle Elektrik yetkilileri, abonesiz trafo ve kaçak elektrik kullanimina yönelik baslatilan çalismanin diger il ve ilçelerde de yapilacagini bildirdi. Sirket yetkilileri, borçlu abonelerin sirkete basvuruda bulunarak borçlarini ödemelerine iliskin çagrisini yineledi. Operasyonlarin sonucunda bölgedeki kaçak tüketimin önemli ölçüde azaldigini belirten yetkilileri kaçak kullanimdan olumsuz etkilenen vatandaslarin söz konusu çalismalardan memnuniyet duydugunu da bildirdi.

Yapilan açiklamada, “Operasyonlar sirasinda bazi çalisma arkadaslarimiz maalesef saldirilara da maruz kaliyor. Kayip-kaçakla mücadele çalismalarinda destek saglayan adli ve idari makamlar ile güvenlik birimlerine tesekkür ederiz” denildi.
Kaynak: İHA